Hlavní obsah

Brad Richards se stal Hvězdou, v Dallasu hned překonal rekord

NEW YORK

Svůj debut v dresu Dallas Stars po výměně z Tampy Bay okořenil útočník Brad Richards hodně ostře. Jestřábům z Chicaga přistřihl sedmadvacetiletý Američan pěti přesnými přihrávkami na gól křídla a překonal svůj rekord v počtu získaných bodů za zápas. Dallas tak díky výhře 7:4 urval čtvrté vítězství v řadě a ztrácí v Západní konferenci tři body na vedoucí Detroit. Při premiéře v novém dresu Penguins se zranil Slovák Marian Hossa.

Článek

V Dallasu si mohou mnout ruce, jak se jim trejd Brada Richardse z týmu Lightning vydařil. Rodák z Murray Harbour předčil všechna očekávání, když posunul hranici svého rekordu v počtu získaných bodů za zápas. Pět asistencí je slušná porce do statistik, přesto je Richards hlavně rád, že se dostal do mužstva, které bude bojovat v play-off. „Jsem tak štastný, že mohu být součástí této organizace,“ řekl po utkání.

„Jsem za tu výměnu hrozně rád. Myslel jsem si, že boje o Stanley Cup budu sledovat jen z televize. Těším se, že do play-off budu moci zasáhnout,“ neskrýval Richards radost z pozice Dallasu v Západní konferneci. Stars mají na svém kontě ze 68 zápasů 87 bodů a na prozatímního lídra NHL Red Wings ztrácejí tři body. Texaský klub má však odehráno o tři utkání více než Rudá křídla.

Marian Hossa si poranil koleno

Po trejdu z Atlanty se absolutně nepovedla premiéra v novém dresu Pittsburghu Mariánu Hossovi, který se v duelu s Bostonem zranil a Penguins prohráli vysoko 1:5. Při souboji s Medvědem Glenem Murrayem si devětadvacetiletý Slovák poranil koleno. „Byl to nešťastný souboj, koleno na koleno,“ popsal Hossa stručně celou událost. „Je to zklamání. Snažil jsem se sehrát se svými spoluhráči, ale pak přišlo tohle. To je prostě smůla, která je ale součástí sportu,“ dodal.

Z výhry v novém působišti se naopak mohl radovat bývalý zadák St. Louis Blues Christian Bäckman, přestože na sebe za téměř patnáct minut hry na ledě proti Hurricanes neupozornil. Rangers vyhráli nad Carolinou 4:2. Za hosty nastoupil po stěhování z Chicaga Fin Tuomo Ruutu, ale ze dvou střel na gólmana Lundqvista se mu červené světlo rozsvítit nepodařilo.

Prospal se radoval z výhry Flyers

Ani Martin Lapointe v novém dresu Ottawy se neradoval z výhry po trejdu z jestřábího hnízda. Bývalý útočník Chicaga vyslal na gólmana Philadephie za třináct minut na ledě jednu střelu. Flyers zdolali finalistu posledního Stanley Cupu 3:1. Premiéra se tak vydařila Václavu Prospalu, přestože českobudějovický rodák ohrozil bránu soupeře jen jednou.

Posledním hráčem, který oblékl na poslední chvíli nový dres a zasáhl do čtvrtečních zápasů NHL, byl útočník Cam Janssen ze St.Louis. Bývalý spoluhráč Patrika Eliáše z New Jersey však příliš radosti v novém působišti neměl, jeho tým nestačil na Phoenix 1:2. Třiadvacetiletý Američan navíc ze sedmi minut, které strávil za celý zápas na ledě, oslabil svůj tým dvouminutovým trestem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.