Hlavní obsah

Rangers věří, že na Penguins najdou doma recept

PITTSBURGH

Semifinálová série Východní konference NHL mezi Rangers a Pittsburghem se za stavu 2:0 pro hokejisty Penguins stěhuje do New Yorku. Tým kolem kapitána Jaromíra Jágra byl blízko bodu v prvním utkání, nedokázal ale využít tříbrankový náskok a domácí po úspěšné obrátce potvrdil vedení v sérii nedělní výhrou 2:0. „Měli jsme vyhrát ten první zápas,“ litoval Jágr po druhém duelu.

Článek

„Udělali jsem nějaké chyby a ty nás stály utkání. Druhé utkání bylo jiné,“ přidal kapitán Rangers pro server Nj.com. „Pittsburgh odvedl dobrou práci. Jedná se o velmi dobře trénovaný tým. Porazili nás vlastně  1:0, když nepočítám gól do prázdné brány,“ shrnul Scott Gomez.

Jágr měl v úvodní třetině slovní přestřelku s kapitánem Tučňáků Sidneyem Crosbym. „Nepovím vám, co jsme mu řekl,“ smál se Jágr. Ani Crosby nechtěl prozradit, co si s českým útočníkem vyprávěl. „Zeptejte se jeho, já nebyl jediný, kdo mluvil,“ uvedl mladý Kanaďan . „Jen jsem mu řekl, ať hraje hokej, nic víc. Přál jsem mu hodně štěstí,“ pousmál se Jágr.

Ve druhé třetině využil přesilovou hru Pittsburghu Jordan Staal. Devatenáctiletý forvard dostal před brankoviště přihrávku od Jevgenije Malkina, místo očekávané střely z první si ale puk pohotově stáhl a střelou do poloprázdné branky Henrika Lundqvista otevřel skóre zápasu. Jeho gól se později ukázal jako vítězný. Lundqvist pokryl zbylých třicet střel a stal se třetí hvězdou zápasu. „Doma se musíme vrátit do série,“ burcuje gólman Jezdců.

„Jsme si jistí, že je doma dokážeme porazit,“ věří švédský brankář, jenž má proti Penguins v domácím prostředí bilanci čtyř výher a žádné porážky. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen jeho protějšek Marc-Andre Fleury, když zlikvidoval všech šestadvacet střel hostí. „Oddechl jsem si, když rozhodčí odpískal konec,“ přiznal třiadvacetiletý gólman, jenž si připsal páté čisté konto v letošní sezóně. „Jsme pyšní na obrannou hru, kterou produkujeme,“ řekl po zápase Staal pro agenturu AP.

V Madison Square Garden prý bude špatný led

Série se tak za stavu 2:0 pro Pittsburgh přesouvá do Madison Square Garden, kde budou chtít Rangers odvrátit hrozbu vyřazení. „Jsem si jistý, že v MGM bude špatný a velmi měkký led,“ postěžoval si Crosby. „V sezóně jsme tam nehráli moc dobrý hokej, ale nyní jsme v laufu a doufám, že na to budeme připraveni,“ poznamenal Staal. „Dokážeme hrát různý styl, pokud je potřeba hrát opatrně, tak hrajeme opatrně, pokud naopak hraje soupeř otevřeně, tak to dokážeme také,“ pochvaloval si.

„Vytvořili jsme si spoustu šancí a to se mně líbilo,“ těšilo domácího kouče Michela Therriena. „Obě mužstva hrála velmi dobře a bojovalo se o každý centimetr ledu,“ uvědomoval si Therrien. „Poté, co jsme prohráli první duel, jsem si mysleli, že se dnes můžeme vrátit do série," řekl kouč Rangers Tom Renney pro server CBC. „A stále můžeme, protože v MGM se nám letos daří,“ připomněl trenér Jezdců.

Reklama

Související témata: