Hlavní obsah

Rozhodla první třetina, shodli se hráči Penguins a Flyers

PHILADELPHIA/PRAHA

V poslední možné chvíli se hokejistům Philadelphie podařilo porazit Tučňáky z Pittsburghu, aby se ještě zachránili ve finále Východní konference NHL v boji o Stanley Cup. O výhře podle hráčů rozhodla úvodní třetina, kterou Letci vyhráli 3:0. „Každý ví, že je snazší, když vedete,“ řekl po zápase střelec dvou branek Joffrey Lupul.

Článek

V deváté minutě se ujala tečovaná střela právě Lupula, o tři minuty později se v přesilové hře z dorážky dokázal prosadit Daniel Briere. „Začali jsme zase střílet, snažili jsme se za každou cenu dostat puk do sítě,“ těšilo na oficiálních stránkách NHL trenéra Philadelphie Johna Stevense. „Pittsburgh je velice dobrý v oslabení. Když se vám nepodaří skórovat rovnou z první střely, musíte si vypracovat šanci na dorážku,“ ví Stevens.

Skóre první třetiny uzavřel Jeff Carter po přihrávce českého obránce Jaroslava Modrého. „Nechcete říct, že to, zda prohráváte nebo vyhráváte, diktuje průběh zápasu. Ale každý ví, že je snazší, když vedete. Zvlášť o tři branky,“ vypočítával Lupul po utkání. „To byl klíč a toho jsme se drželi,“ dodal.

Pittsburgh od druhé třetiny zlepšil svou hru a ve třetí části ji dokázal vyjádřit i brankově, když se dvakrát prosadil Jordan Staal. Vyrovnávací branku Penguins ale vstřelit nedokázali, naopak inkasovali při závěrečné hře bez brankáře. Druhý gól v utkání si připsal také Lupul.

„Chceme vyhrát každý zápas. Philadelphia měla dobrou první třetinu a my nikoliv,“ řekl po utkání kapitán Tučňáků Sidney Crosby. „To se nakonec ukázalo jako rozhodující. My tvrdě bojovali ve druhé i třetí části, ale nestačilo to, přišlo to pozdě,“ dodal Crosby.

Pittsburgh tak prohrál, stejně jako v semifinále Východní konference proti New York Rangers, čtvrtý zápas, do něhož nastupoval s vedením 3:0 na zápasy. Jsme ale v dobré pozici. Ve stejné, v jaké jsme byli v sérii proti Rangers. Chceme se zaměřit na pátý zápas,“ ukončil dvacetiletý Kanaďan.

Série pokračuje v neděli na ledě Pittsburghu.

Reklama

Související témata: