Hlavní obsah

Čtvrtý zápas je pro nás otázkou života a smrti, tvrdí Sýkora

PITTSBURGH/DETROIT

Před čtvrtým zápasem finálové série Stanley Cupu prohrávají hokejisté Pittsburghu 1:2 na zápasy s Detroitem a čeká je druhé utkání na domácím ledě. Penguins sice v Mellon Areně zatím v letošním play-off neprohrávají, ale před druhým zápasem doma cítí nervozitu a uvědomují si důležitost duelu. Včetně českého útočníka Petra Sýkory, který už sedm zápasů čeká na gól.

Článek

"Ten zápas je pro nás otázkou života a smrti. Pokud vyhrajeme, bude Detroit v dalším utkání pod tlakem," řekl Sýkora deníku Pittsburgh Post-Gazzette. "Hodně jsme dřeli, abychom mohli o Stanley Cup bojovat a vyrovnat na 2:2 je pro nás velká příležitost. Pak už se může stát cokoliv," myslí si.

Sýkoru i jeho spoluhráče může uklidnit dosavadní bilance na domácím ledě. V play-off ještě před fanoušky v Mellon Areně letos neprohráli a celkem mají bilanci už sedmnácti výher na domácím ledě za sebou. Musí jim to ovšem klapat v útoku. V prvních dvou zápasech v Detroitu vyšly všechny útočné hvězdy Penguins naprázdno a druhý útok se Sýkorou, Malonem, a Malkinem stejně jako třetí řada Talbot-Staal-Kennedy zatím na první gól ve finále čekají.

"Každý z nás musí přidat. Mužstva nevyhrávají zápasy jen díky jednomu útoku nebo jednomu hráči. Je třeba, aby skórovali hráči také z jiných řad, když je potřeba," ví útočník Gary Roberts. "Dát góly právě ve čtvrtém zápase by bylo to nejlepší, co by se nám mohlo povést," doufá Sýkora.

Trenér Pittsburghu Michel Therrien se snaží do ofenzívy zapojit i šikovné obránce jako Sergej Gončar a Ryan Whitney. "Když máme možnost jet čtyři na tři nebo čtyři na dva, tak můžeme vyrazit i do útoku," prozradil pokyny kouče Whitney.

Reklama

Související témata: