Hlavní obsah

Manažer Omsku sháněl v Česku Jágra zbytečně

OMSK/PRAHA

V pondělí večer přicestoval linkou z Moskvy do Prahy generální manažer hokejistů Omsku Anatolij Bardin. Účel jeho návštěvy byl jasný: setkat se s Jaromírem Jágrem a probrat s ním možnost jeho angažmá v ruském klubu, kde už hrál během výluky NHL před čtyřmi lety. Jenže Bardinova návštěva zatím přišla vniveč, hvězdný český útočník totiž ještě v Čechách není.

Článek

Podle zpráv ze zámoří byl Jágr na dovolené v Mexiku, ze které se minulý týden vrátil do New Yorku. Do Čech by měl nejspíše dorazit v nejbližších dnech, ostatně na pátek je v Prostějově naplánována tisková konference k aktivitám Jágr Teamu pro letošní rok a očekává se, že hlavní hvězda by při tom neměla chybět.

Jágrova budoucnost pro příští sezónu je prozatím stále nejasná. Šestatřicetiletý hráč se sice nechal slyšet, že by rád zůstal u New York Rangers, jenže podle vyjádření  pro New York Daily News dosud neproběhl jeho kontakt s generálním manažerem Jezdců Glenem Satherem. Pokud se tak nestane do 1. července, stane se Jágr nechráněným volným hráčem a vedle ruského Omsku budou ve hře i jiné kluby NHL.

Podle Daily News se Sather s agenty Jágra Patem Brissonem a J. P. Barrym už sešel, samotná jednání však prý ještě nezačala. „Čekáme na Glena (Sathera), až předloží nabídku,“ nechal se slyšet Barry, jenž stejně jako Brisson patří do společnosti Creative Artists Agency. Té se včera podařil jiný úlovek. Dohodla se totiž na zastupování  vycházející hokejové hvězdy a očekávané jedničky draftu NHL v příštím roce Johnem Tavaresem.

Reklama

Související témata: