Hlavní obsah

Tampa Bay získala z Pittsburghu útočníky Malonea a Robertse

TAMPA BAY

Vedení hokejistů Tampy Bay dalo v zámořské NHL opět jasně na srozuměnou, jak moc touží zapomenout na minulý nepovedený ročník, v němž hráči Lightning nedosáhli na postup do play-off. Novými posilami Blesků se stali útočníci Ryan Malone a Gary Roberts, kteří míří do floridského klubu z Pittsburghu. Tampa navíc získala od Minnesoty práva na dalšího útočníka Briana Rolstona.

Článek

Pittsburgh umožnil Tampě s oběma hráči, kteří by se 1. července stali nechráněnými volnými agenty, s předstihem jednat. Protože se oba hokejisté krátce poté dohodli s Blesky na spolupráci, obdrží Penguins jako kompenzaci volbu ve třetím kole draftu 2009. Podle spekulací zámořských médií výrazně přispěl k přestupu Malonea právě do Tampy jeho otec Greg, jež v klubu získal minulý týden pozici hráčského skauta.

Osmadvacetiletý Malone, jež měl mít jednu z hlavních rolí při zájmu klubů po otevření trhu s volnými hráči, obdrží díky nové smlouvě na sedm let plat v celkové výši 31,5 milionu dolarů. V každém z prvních dvou let kontraktu by měl údajně inkasovat částku v rozmezí sedmi až osmi milionů. Pittsburský rodák má dosud na svém kontě v NHL 299 odehraných zápasů, v nichž si připsal 169 bodů za 87 gólů a 82 asistencí.

Již dvaačtyřicetiletý Roberts získal jednoletou smlouvu výrazně postavenou na bonusech. K základnímu platu 1,25 milionu dolarů obdrží zkušený forvard 10 tisíc dolarů za každý odehraný zápas v základní části. Může si tak vydělat až 820 tisíc dolarů navíc. Roberts má v NHL na kontě již 1194 zápasů, ve kterých nastřádal 903 bodů díky 434 přesným trefám a 469 gólovým přihrávkám.

Na dohodu o smlouvě se zkušeným Rolstonem, jehož práva se Tampě podařilo získat z Minnesoty, mají Blesky čas pouze do dnešní půlnoci. Poté se totiž stane pětatřicetiletý forvard volným hráčem. Naopak v případě podepsání smlouvy by měli Wild získat jako kompenzaci právo volby při draftu 2009 nebo 2010. V uplynulém ročníku si Rolston připsal v 81 utkáních 59 bodů za 31 branek a 28 nahrávek. Celkem odehrál v NHL 977 duelů s bilancí 634 bodů za 286 gólů a 348 asistencí.

Lightning chtějí zapomenout na nepodařenou sezonu, v které byli s 71 body nejhorším týmem soutěže. Již získali zpět českého útočníka Václava Prospala, jenž by měl obnovit svou úspěšnou souhru s Vincentem Lecavalierem a Martinem St. Louisem. Propuštěn byl kouč John Tortorella a na jeho místo nastoupil Barry Melrose. Z pozice jedničky draftu navíc posílil kádr talentovaný Steven Stamkos. V hledáčku vedení klubu údajně zůstávají i Slovák Marián Hossa, Švéd Markus Näslund či Čech Radim Vrbata.

Reklama

Související témata: