Hlavní obsah

Blake míří do San Jose, Laraque do Montrealu

SAN JOSE

Obránce Rob Blake bude od příští sezóny NHL hájit barvy San Jose. Sharks podepsali s osmatřicetiletým zadákem, jenž hrál poslední dva roky za Los Angeles, roční smlouvu na 5 miliónu dolarů. Útočník Georges Laraque se dohodl na angažmá v Montrealu. Jednatřicetiletý bývalý forvard Pittsburghu podepsal s Canadiens tříletou smlouvu na 4,5 miliónu dolarů.

Článek

Osmatřicetiletý veterán Blake prošel v NHL prozatím jen dvěma kluby. V roce 1988 byl ve čtvrtém kole draftován ze 70. pozice týmem Los Angeles a Králům se odvděčil dvanácti sezónami strávených v jejich dresu. V sezónách 2000/01 až 2005/06 bojoval v barvách Colorada, odkud se v ročníku 2006/07 vrátil zpět ke Kings.

V loňském roce si do svých statistik připsal osmatřicetiletý bek 31 bodů za 9 gólů a 22 přihrávek. Celkem v NHL odehrál 1127 duelů a 702 bodů za 223 branek a 479 asistencí.

Jednatřicetiletý útočník Laraque zaznamenal v letošním roce z jednasedmdesáti zápasů 13 bodů za 4 góly a devět asistencí.

Vedení Washingtonu podepsalo kontrakt s Keithem Aucoinem. Devětadvacetiletý útočník byl nechráněným voným hráčem, s Capitals podepsal smlouvu na dva roky. Devětadvacetiletý pravý křídelní forvard si do svých statistik zapsal v minulé sezóně v dresu Caroliny Hurricanes 13 bodů (5+8).

Stastny pokračuje v Blues

Útočník Yan Stastny, syn slovenské hokejové legendy Petera Šťastného, bude v NHL dál působit v St. Louis. Vedení Blues se s ním dohodlo na dvouletém kontraktu s celkovým příjmem jeden milión dolarů. V prvním roce bude smlouva dvoucestná, v tom druhém už si vydělá Stastny stejně v prvním týmu i při hraní ve farmářském mužstvu.

Pětadvacetiletý rodák z Kanady s americkým pasem reprezentoval USA na světovém šampionátu v roce 2005, ale v NHL se dosud výrazněji neprosadil. Hrál i za Boston a Edmonton, ale od ročníku 2005/06, kdy do ligy vstoupil, má na kontě pouze 53 odehraných zápasů a osm bodů za dvě branky a šest asistencí.

Reklama

Související témata: