Hlavní obsah

Vancouver popřel, že by se již se Sundinem dohodl na kontraktu

TORONTO/PRAHA

Falešnou zprávu vyslala v neděli do světa švédská média, když informovala, že Vancouver se dohodl na angažmá s hokejistou Matsem Sundinem, jenž je volným hráčem. Informaci o přesunu sedmatřicetiletého forvarda do týmu Canucks, však vedení kanadského klubu důrazně popřelo s tím, že se švédský hokejista teprve rozhoduje, zda vůbec v NHL načne osmnáctou sezónu.

Článek

Přestože v NHL zůstavá Vancouver jedním z velkých favoritů na podpis Matse Sundina, hráč se stále nerozhodl, zda bude vůbec v aktivní kariéře pokračovat. Generální manažer Kosatek Mike Gillis se nechal v rozhovoru pro rozhlasovou stanici slyšet, že s hráčem vedl rozhovor ohledně jeho budoucnosti a pevně věří, že švédský forvard přijme dvouletý kontrakt na 20 miliónů dolarů.

„Nabídka Vancouveru a čas, který Mats strávil s generálním manažerem Canucks, jsou velmi důležité, ale především se musí Mats rozhodnout, zda bude pokračovat s hraním, to je pro další vývoj zásadní,“ uvedl Sundinův agent J. P. Barry pro stanici TSN s tím, že rozhodnutí padne zřejmě koncem července nebo začátkem srpna.

Sundin byl draftován v roce 1989 týmem Quebec Nordiques, za který odehrál čtyři roky. Poté byl vyměněn do Toronta a posledních třináct sezón hájil jeho barvy. Po letošní sezóně však zkušenému švédskému reprezentantovi skončila s Maple Leafs, kde byl deset let kapitánem, smlouva a stal se volným hráčem.

Ve své sedmnáctileté zámořské kariéře si rodák z Brommy připsal 1305 startů, v nichž zaznamenal 1321 kanadských bodů za 555 branek a 766 asistencí. Devítinásobný účastník All-Star Game je nejlepším střelcem Toronta v historii, v dresu Javorových listů si připsal 420 gólů. S týmem Švédska vybojoval na olympijských hrách v Turíně v roce 2006 zlatou medaili.

Reklama

Související témata: