Hlavní obsah

Zedník poprvé od těžkého zranění krku naplno trénoval s týmem

CORAL SPRINGS

Po sedmi měsících od svého vážného zranění slovenský hokejový útočník Richard Zedník poprvé naplno trénoval s tým Floridy. Hráčův život visel 10. února během utkání NHL v Buffalu na vlásku, když mu spoluhráč Olli Jokinen v nezaviněném střetu prořízl bruslí krční tepnu. Zedník si ve středu bruslení užíval a pálil puky přes celé hřiště jako ve své největší formě.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník se poprvé po zranění postavil na brusle v březnu měsíc po zranění, ale bruslil jen deset minut. Tentokrát strávil na hřišti kompletní tréninkovou jednotku. "Cítil jsem se dobře. V létě jsem se připravoval a hokej mi moc chyběl. Bylo vzrušující opět stát na ledě a trénovat," prohlásil hokejista, který při zranění ztratil asi dva litry krve.

Během léta se zotavoval a trénoval na Slovensku. Týdny se rozmýšlel i na základě doporučení lékařů, kdy má odcestovat do zámoří a začít naplno trénovat na ledě. "Doufám, že až začne sezóna, že vzpomínky na zranění vytěsním z hlavy a budu schopen podávat kvalitní výkony," prohlásil Zedník. Před tím, než se zranil, nastřílel ve své první sezóně v dresu Floridy v 54 zápasech 15 gólů a připsal si 11 asistencí.

"Málem tady s námi už vůbec nebyl. Měl štěstí a já doufám, že si po té zkušenosti bude hokej užívat o to víc," řekl český gólman Floridy Tomáš Vokoun.

Zedník bude často navštěvovat lékaře kvůli kontrolám a uvažuje dokonce, že bude nosit chránič krku. Od trenéra Petera DeBoera ale žádné úlevy nechce. "Není k tomu žádný důvod. Cítím se dobře a jak říkám, jsem připraven," uvedl bývalý hráč Washingtonu a Montrealu.

Reklama

Související témata: