Hlavní obsah

Prospal: Stihli jsme akorát vystoupit z letadla a trochu se zpotit

Po odchodu Jaromíra Jágra do Ruska je Václav Prospal hlavním tahákem pro české fanoušky, kteří se chystají na zahajovací zápasy NHL v Praze mezi Tampou Bay a New York Rangers. Prospalova Tampa do české metropole dorazila v pátek a hned absolvovala první trénink. „Strašně jsme se do Prahy těšili. Až kluci uvidí večer nasvícené Staré město a Hradčany, to bude nádhera,“ rozplýval se 33letý útočník.

Foto: Česká sportovní

Václav Prospal na tréninku hokejistů Tampy v Praze-Letňanech

Článek
Fotogalerie

Tampa přiletěla do Prahy, měli jste šanci už něco z města vidět?

Zatím jsme stihli jenom vystoupit z letadla a trochu se zpotit. Jinak nic, protože jsme přiletěli s dvouhodinovým zpožděním a všechno probíhalo dost narychlo.

Jak jste se těšili do Prahy?

Těšili jsme se strašně moc .... My z Česka jsme se o tom bavili každý den a kanadští a američtí spoluhráči se nás neustále ptali, jak co bude vypadat.

Co je nejvíc zajímalo?

Jsou to mladí kluci, takže nejvíc se ptali třeba na to, co je možné podniknout večer až budeme mít volno. Kde je možný se pobavit a tak... Ale na druhou stranu máme ten program tak nabitý, že toho času moc není.

Stihli už něco z Prahy ohodnotit, nějaké první dojmy? 

Prakticky jsme ještě nic neviděli. Jeli jsme akorát autobusem z Ruzyně do Marriottu a odtud na zimák, takže je ještě moc brzo pro ně něco hodnotit. Až uvidí večer nasvícené Staré město a Pražský hrad, Hradčany... To bude teprve nádhera....

Možná bude příležitost v sobotu, kdy máte mít více volného času. 

V sobotu máme jenom trénink, kluci se vyspí a pak bude nějaký čas odpoledne. Pak snad bude čas na nějakou společnou večeři nebo se jít někam projít.

Ačkoliv jste sotva vylezli z letadla, byl trénink pořádně svižný. To vás vždycky kouč Melrose tak prohání? 

Takovéhle tréninky máme vždycky. A já osobně to i preferuju víc, než nějaké vyjíždění a podobně. Ale je to náročný v okamžiku, když se vám nepovede jedno cvičení a trenér se rozhodne, že budeme na konci o to víc bruslit (usmíval se). Toho bruslení už bylo docela dost a po tom dlouhým letu moc sil nebylo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.