Hlavní obsah

Stockholm se těší na svou premiéru NHL, fandit se bude Ottawě

STOCKHOLM

Ačkoliv Švédů v NHL od 70. let hrála a hraje celá řada, zápas nejprestižnější hokejové soutěže světa se o víkendu ve Švédsku uskuteční poprvé. Ve stockholmské hale Globen proti sobě v sobotním premiérovém utkání a v nedělní odvetě nastoupí Pittsburgh a Ottawa.

Článek

Domácím celkem není striktně vzato nikdo, nicméně pro Seveřany je jím spíše Ottawa. Mezi pittsburskými Tučňáky totiž nehraje žádný Švéd, zatímco k týmu Ottawa Senators přitahuje skandinávské fanoušky Daniel Alfredsson. Pittsburgh se již týden připravuje přímo ve švédské metropoli, Ottawa pak v druhém největším švédském městě Göteborgu, Alfredssonově domovské oblasti.

"Jsem rád, že jsem to tu svým spoluhráčům mohl ukázat," svěřil se Alfredsson novinářům poté, co se celý tým projel rychlostí přes 100 km/h několika čluny po Baltu mezi ostrovy göteborského souostroví. Posledním přípravným soupeřem před sobotním startem NHL je pro Ottawu švédský prvoligový celek Frölunda, který hraje rovněž v Göteborgu.

Hráči Pittsburghu se ve Stockholmu ve volných chvílích také vydali na moře, ale i za pamětihodnostmi města. Centrem pozornosti byla mladá hvězda Sidney Crosby. Přes všechnu pozornost se Crosbymu na severu Evropy líbilo, že on i jeho spoluhráči - včetně několika nováčků - se mohli sžívat a připravovat vcelku nerušeně.

O sobotní utkání je ve Stockholmu obrovský zájem a hala Globen bude podle všeho vyprodaná. Lístky na nedělní zápas se ještě dají koupit, ale lepší a žádanější místa jsou k dostání již jen "z druhé ruky", vesměs v internetových dražbách. Vstupenky oficiálně stojí v přepočtu zhruba od 1000 do 3000 korun.

Reklama

Související témata: