Hlavní obsah

Trochu jsem klukům z Tampy záviděl, přiznal Průcha

PRAHA

Hokejisty New Yorku Rangers čekají o víkendu v Praze dva zápasy NHL, ale tým kvůli zápasům ve Švýcarsku dorazil do české metropole teprve ve čtvrtek. To jejich soupeř Tampa Bay už je v Praze několik dnů a hráči si stihli vyrazit i do města. „Trochu jsem klukům z Tampy záviděl, že tady strávili víc času. Ale ve Švýcarsku bylo taky pěkně,“ vykládal český útočník Rangers Petr Průcha.

Článek

Rangers ještě ve středu večer hráli v Bernu zápas o Victoria Cup, trofej určenou vítězi duelu mezi týmem NHL a vítězem turnaje evropských šampionů Super Six. A s ruským Magnitogorskem se na konečné vítězství pořádně nadřeli, protože prohrávali už 0:3. „Už v první třetině předchozího zápasu s domácím Bernem to vypadalo, že si pořád zvykáme na systém týmu, který proti nám hraje. Teprve postupem času jsme se dostávali do zápasu,“ přiznal Průcha.

„Proti Magnitogorsku jsme ještě udělali spoustu zbytečných faulů a při jejich přesilovkách se pak dostali pod tlak. Oni početní výhody dokázali využít, zničehonic jsme najednou prohrávali 3:0. Rusové to brali mnohem prestižněji a šli do toho hodně zostra. Dokázali jsme to otočit, takže to dopadlo dobře, ale už jsme měli namále. Chtěli jsme vyhrát a ukázat, že NHL je lepší než ruská liga,“ rýpl si do nově vzniklé KHL, která chce NHL konkurovat.

Lístků by potřeboval asi tak 150

Teď se ale jeho mysl soustředí na víkendové zápasy s Tampou. Když má spočítat všechny známé, kteří od něj chtěli vstupenky na pražské zápasy, docela se zapotí. „Lístků bych potřeboval tak stopadesát. Spousta kamarádů a známých by chtěli jít, ale máme bohužel jen omezený počet lístků pro celý tým, takže určitě nebudu moct všem vyhovět,“ vzkazuje Průcha na dálku.

Ačkoliv je výjimečně před začátkem sezóny NHL na skok doma, do rodné Chrudimi se podívat nestihne. „Máme docela nabitý program a když se najde volná chvíle, tak budu klukům ukazovat, kam v Praze zajít a co mohou vidět zajímavého. Pražský hrad, Karlův most, Václavské náměstí, Staroměstské náměstí... Víc toho stejně asi nestihneme, není čas,“ chvátal Průcha rychle z tréninku do týmového autobusu.

Reklama