Hlavní obsah

Hokejisté z NHL jsou Prahou nadšení, jejich obavy vzaly za své

PRAHA

Procházka Prahou, k obědu svíčková a před spaním české pivo. I tak může vypadat den profesionálního hokejisty zámořské NHL krátce před ostrým startem prestižní soutěže. Přestože spousta hráčů z týmů Tampy Bay i New York Rangers pohlížela na cestu do Česka s otazníky, očekáváním a možná i nejistotou, obavy vzaly rychle za své.

Článek

Nejprve bylo možné potkat v centru města hokejisty Lightning, kteří přiletěli minulý pátek. "Byli jsme v centru a pak šli procházkou zpátky do hotelu. Když kluci viděli Karlův most, nasvícený Pražský hrad a Hradčany, tak byli unešení, protože tohle tam oni prostě neznají," uvedl český útočník Václav Prospal. Přiznal, že ho hřálo u srdce. "Pivo klukům taky chutnalo, když si dal někdo u večeře, a pro nás Čechy je příjemné slyšet, že se jim tu líbí a je to fajn pobyt," dodal Prospal.

Jeho spoluhráči se chystali "mezi lidi" také dnes, i když se čím dál víc blížila hodina H, tedy sobotní start NHL. "Každý kluk už ví, co mu vyhovuje před zápasem. Někdo je zvyklý spát po obědě, tak bude spát. Někdo naopak zajde na kafe. Každý má něco, společná je pak jen večeře," přiblížil Prospal, jak vypadá den před zápasem.

Také Jezdci si dnešek vyhradili na poznání města. "Je fajn tu být s celým týmem a podívat se trochu po městě. Bylo by sice pěkné být zpět ve Švédsku a hrát ve své rodné zemi, ale Praha je každopádně skvělé město a já si to tu užívám. Snad se dostaneme s celým týmem někam na jídlo," doufal švédský gólman Henrik Lundqvist. Rangers totiž hrají v Praze, zatímco Ottawa s Pittsburghem změří síly ve Stockholmu.

Věřil také, že se Češi v týmu Michal Rozsíval a Petr Průcha ujmou role průvodců. I když měli hokejisté nabitý program, malebná zákoutí Prahy si nechtějí nechat ujít. "Je tu sice ještě trénink, je potřeba i relaxovat a nabírat síly před dvěma zápasy, ale určitě někam vyrazíme," dodal Lundqvist.

Reklama

Související témata: