Hlavní obsah

Peca se chce hájit proti trestu na 10 zápasů za napadení sudího

NEW YORK

Útočník Columbusu Michael Peca, který vstoupil do nového ročníku zámořské NHL napadením rozhodčího, se chce ve čtvrtek obhajovat před vedením soutěže v čele s komisionářem Garym Bettmanem. Po pátečním duelu v Dallasu mu totiž automaticky naskočil trest na deset zápasů.

Článek

Podle zámořským médií jsou jen tři možnosti, jak může celé jednání dopadnout. V případě, že čtyřiatřicetiletý centr uspěje, může se mu podařit snížit trest jen na tři zápasy. Nebo může být pouze potvrzena jeho penalizace na deset zápasů za nesportovní chování, kdy vrazil během hádky do rozhodčího Grega Kimmerlyho. V nejkrajnějším případě by mu NHL mohla také ještě přidat nějaký zápas, kdy nebude moct hrát, navíc.

Pecu rozlítilo, že ho kapitán domácích Brenden Morrow podrazil a pár vteřin na to vstřelil gól na 2:0. Peca prý však pouze chytl Kimmerlyho za ruku, aby upoutal jeho pozornost ve snaze ohradit se proti tomu, že neviděl Morrowův faul. "Rozhodčího se prostě nemůžete dotýkat," okomentoval trest Colin Campbell, šéf hokejových operací NHL.

Hokejisté Stars vyhráli celý duel 5:4 v prodloužení.

Reklama