Hlavní obsah

Výhra nás snad nakopne, doufají hokejisté Pittsburghu

PRAHA

Po loňském skvělém účinkování v NHL letos zatím Pittsburgh hledá pohodu. Pomoci by mohla Penguins úterní výhra nad Atlantou, k níž výrazně přispěl dvěma přesnými zásahy forvard Petr Sýkora. „Vítězství chutná skvěle,“ pochvaloval si český hokejista. „Příští ráno se budu probouzet s mnohem lepším pocitem a budu se těšit na led,“ dodal plzeňský rodák.

Článek

Tučnáci po loňské výborné sezóně, kdy ve finále NHL statečně bojovali s Detroitem o Stanley Cup, letos okupují ve Východní konferenci s 44 body až deváté místo. „Takové věci se stávají, zvláště pokud hrajete sezónu tak dlouho a dostanete se do finále,“ viděl Sýkora možnou příčinu neúspěchu. „Hráči, kteří hráli v loňské sezóně play-off, jsou mnohem více unavení než ti, co se do vyřazovacích bojů nedostali,“ přidal dvaatřicetiletý forvard pro AP.

Tučňáci dokázali konečně naplno bodovat až po předchozích pěti prohrách. „Každý si musí projít krizí a dokázat se přes ni přenést,“ myslí si autor doposud jednatřiceti kanadských bodů. „Čím dříve sérii porážek zastavíte, tím větší máte šanci, že se vše v dobré obrátí. Udělali jsme první krok,“ ulevilo se Sýkorovi, jenž se letos trefil patnáctkrát a na 16 gólů nahrál.

„Byla otázka času, kdy vyhrajeme, ale přesto nás to všechny velmi frustrovalo,“ přiznal se obránce Penguins Ryan Whitney, který přihrál na první branku Sýkory a u třetího gólu asistoval Crosbymu. „Vítězství nás nažhavilo, rozhodně se cítíme mnohem lépe psychicky,“ potvrdil kapitán Sidney Crosby, jenž přispěl gólem po čtyřzápasovém půstu, v němž si však ulevil legrační bitkou.

Zda vítězství 3:1 proti Atlantě, která je letos druhým nejhorším celkem zámořské ligy, Tučňáky dostatečně nakopne, se uvidí hned v dalších kolech. Svěřence Michela Therriena čeká série tří zápasů na kluzištích soupeřů. Postupně zavítají na led Nashvillu, Colorada a Philadelphie.

Reklama

Související témata: