Hlavní obsah

Při návratu Briera přišla Philadelphia o Väänänena a Metropolita

FILADELFIE

Návrat útočníka Daniela Briera po zranění do kádru Philadelphie si vynutil odchod dvou hokejistů, které tento klub NHL zařadil kvůli vytvoření prostoru ve svém platovém stropu na listinu volných hráčů. Kanadského útočníka Glena Metropolita získal Montreal a finského obránce Ossiho Väänänena Vancouver. Oba mají roční příjem ve výši jednoho miliónu dolarů.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Metropolit si v této sezóně v 55 zápasech připsal 15 bodů za pět branek a deset asistencí. Celkem v NHL odehrál za Washington, Tampu Bay, Atlantu, St. Louis, Boston a Flyers 317 utkání a zaznamenal 127 kanadských bodů.

Montreal už ve čtvrtek získal beka Douga Janika z Dallasu výměnou za útočníka Steva Begina. Navíc z kádru Canadiens požádal o výměnu Mathieu Dandenault.

Osmadvacetiletý Väänänen v tomto ročníku nasbíral v 46 zápasech deset bodů za gól a devět přihrávek. Za svou kariéru v prestižní zámořské NHL má na kontě za Phoenix, Colorado a Philadelphii 476 duelů a 67 bodů.

Briere i tak pravděpodobně dnes proti Montrealu nenastoupí, protože je mimo hru nachlazený obránce Kimmo Timonen a v týmu Flyers zůstane obránce Lasse Kukkonen. Ten by jinak byl poslán na farmu, aby se vešel Briere na soupisku.

Reklama

Související témata: