Hlavní obsah

Pittsburgh poslal slovenského útočníka Šatana na farmu

PITTSBURGH

Slovenský útočník Miroslav Šatan byl poslán na farmu Pittsburghu do celku Wilkes-Barre/Scranton z nižší AHL. Penguins sice musejí platit čtyřiatřicetiletému kapitánovi mistrů světa z roku 2002 z Göteborgu plnou částku z jeho ročního kontraktu na 3,5 miliónu dolarů, ale nezapočítává se nyní do platového stropu.

Článek

Pittsburgh tak získal místo pro posilu z New Yorku Islanders Billa Guerina, který má příjem 4,5 miliónu dolarů. Před sezónou při podpisu smlouvy si Penguins představovali Šatana jako ideální křídlo k hvězdnému Sidneymu Crosbymu, ale jejich spolupráce nefungovala. Slovenský útočník v 64 zápasech v této sezóně nasbíral 36 bodů za 17 branek a 19 asistencí. V posledních dvou měsících zaznamenal v 28 duelech jen 11 bodů a pět gólů.

Šatan, který má v NHL na kontě celkem ze 1012 zápasů 721 bodů a 354 tref, naposledy působil v nižší zámořské soutěži v sezoně 1994/95. Tehdy nastupoval v IHL za Detroit Vipers, San Diego Gulls a v AHL za Cape Breton Oilers.

Po své premiéře v NHL v dresu Edmontonu už bývalá opora Buffala či New Yorku Islanders na farmu nikdy neputovala. Zatím není jasné, zda bude Šatan v AHL opravdu hrát, protože bude spolu se svým agentem situaci řešit s generálním manažerem Penguins Rayem Sherem.

Penguins vedle Guerina získali těsně před uzávěrkou do útoku také Craiga Adamse z Chicaga, které jej zařadilo na listinu volných hráčů. Už minulý týden přišel v rámci výměny za obránce Ryana Whitneyho další forvard Chris Kunitz z Anaheimu.

Reklama

Související témata: