Hlavní obsah

Brodeur bude exmanželce platit výživné půl miliónu dolarů ročně

NEW YORK

Jen pár dní poté, co hokejový brankář Martin Brodeur překonal rekord NHL v počtu vítězství, prohrál u odvolacího soudu spor s bývalou manželkou. Melanii DuBoisové, se kterou má čtyři děti, bude muset až do roku 2020 platit půl miliónu dolarů (asi 9,8 miliónu korun) výživného ročně.

Článek

Soud v Trentonu podle agentury AP zamítl Brodeurovo odvolání proti doživotnímu výživnému. Kanadský brankář místo toho požadoval, aby platil výživné pouze do konce kariéry, což odhadl na rok 2012. Brodeur si v New Jersey přijde na 5,2 miliónu dolarů za sezónu.

Se svými požadavky však neuspěla ani DuBoisová, která původně chtěla, aby trojnásobný vítěz Stanley Cupu platil až do roku 2024, kdy by jejich nejmladší potomek měl dokončit univerzitu. Soud dobu o čtyři roky zkrátil, ale navíc jí přiřkl ještě 132 000 dolarů ročně na podporu dětí a další vyrovnání v celkové výši přes devět milionů.

DuBoisová se s šestatřicetiletým Brodeurem rozvedla před šesti lety kvůli podezření, že měl poměr s manželkou jejího bratra Genevieve. S tou se nakonec kanadský gólman loni oženil.

Reklama

Související témata: