Hlavní obsah

VIDEO: Ovečkin báječným sólem postavil Rangers do role statistů

PRAHA/WASHINGTON

Nebylo pochyb, že Washington dotáhne pátý zápas čtvrtfinále Východní konference s New York Rangers do vítězného konce. Časomíra ve washingtonském Verizon Centru začala odpočítávat poslední minutu zápas a na ukazateli skóre zářil jednoznačný výsledek 3:0 pro domácí. To nejlepší, ale mělo teprve přijít...

Článek

Rangers se v závěru tlačili do útočného pásma, z jejich střel ale za zády brankáře Capitals Varlamova žádná nezapadla. Necelou půlminutu před třetí sirénou se pak ujal puku na obranné modré Ovečkin a hosté se nestačili divit.

Ruský hračička nabruslil po levé straně do útočného pásma, kde ostře zatočil ke středu hřiště a přitom elegantně objel atakujícího Druryho. Následovala klička doleva, při níž Ovečkin zostudil jesličkami Dereka Morrise. Držitele Art Ross Trophy pak sice při cestě k brance dostihl Aaron Voros, ruský forvard ale i s přítěží na zádech dokázal v pádu zavěsit přesně bekhendem.

„Ten bekhend byl příšerný, šťastná trefa,“ culil se Ovečkin po nejhezčí akci zápasu, která uzavřela pátý vzájemný duel, v němž Washington jednoznačně odmítl mečbol Rangers a snížil stav série na 2:3. Šestý zápas se hraje v neděli v New Yorku.

Reklama

Související témata: