Hlavní obsah

Hokejisté Bostonu i Anaheimu si vynutili rozhodující duel

NEW YORK

Hokejisté Bostonu i Anaheimu vyrovnali v šestém utkání druhého kola play-off NHL stav série na 3:3 a vynutili si rozhodující zápas. Vítěz Východní konference uspěl i s přispěním asistence Davida Krejčího na ledě Caroliny 4:2 a Anaheim zdolal v domácím prostředí Detroit 2:1. U jediné branky Red Wings si finální přihrávku připsal Jiří Hudler.

Článek

Boston s vědomím nože na krku začal aktivně a už po pěti minutách hry vedl o dvě branky. Domácí sice v úvodu druhé části snížili, Bruins ale v prostředním dějství přidali dali další dva góly a Hurricanes dokázali z tříbrankové ztráty ukrojit jen jeden dílek. Carolina tak nevyužila ani druhý mečbol a o postupu do konferenčního finále rozhodne čtvrteční duel na ledě Bostonu.

Podobně jako v pátém duelu, i v úterý byl jednou z hlavních postav v barvách Bostonu gólman Tim Thomas, který pochytal jednatřicet střel. „Jen se snažím, aby z hostiny nic pro soupeře nezůstalo,“ komentoval metaforicky své snažení pětatřicetiletý brankář.

„Od chvíle, kdy jsme v sérii prohrávali 1:3 na zápasy, jsme nemysleli na nic jiného než sedmý duel. Jsme tam, kde jsme chtěli být. Nezbývá než rozhodnout, co s tím uděláme,“ dodal kouč Bruins Claude Julien. První finalista Východní konference bude znám po dnešním utkání ve Washingtonu, kde se v sedmém utkání představí Pittsburgh.

Detroit snížil až v závěru

Na západě již vyhlížejí svého finálového soupeře hokejisté Chicaga, pod jejichž postup přes Vancouver se v pondělí podepsal výraznou měrou český forvard Martin Havlát, druhý finalista ale bude znám také až ve čtvrtek. Hokejisté Detroitu totiž nevyužili mečbol na ledě Anaheimu a série se protáhne na maximální možný počet utkání.

Anaheim si podobně jako Boston vypracoval dvoubrankový náskok, který vydržel až do závěru třetí třetiny, kdy Red Wings i s přispěním Hudlera snížili v přesilovce. Po 145 sekundách nervů si ale mohli domácí oddechnout a gólman Jonas Hiller mohl začít přijímat gratulace od spoluhráčů za 38 úspěšných zákroků.

"Všichni jsme hráli o třídu lépe. Zasloužili jsme si vítězství a sedmý zápas. Byl to ovšem tvrdý boj po celých šedesát minut. Další těsný duel plný emocí," komentoval sedmadvacetiletý švýcarský brankář utkání, jehož závěr zpestřila hromadná šarvátka.

"Dnes chtěl Anaheim vítězství víc než my. Byli silnější, z jejich protiútoků hrozilo nebezpečí a v útočné třetině strávili víc času, než jsme chtěli," ocenil hru Ducks kapitán Detroitu Nicklas Lidström.

Play-off NHL - 2. kolo
Východní konference
Carolina - Boston 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Branky: 23. Cullen, 48. Samsonov - 3. Recchi, 6. Montador (Krejčí), 29. Savard, 39. Kobasew. Zásahy brankářů: Ward 19/15 - Thomas 33/31. Diváci: 18 680. Hvězdy zápasu: Kobasew, Thomas, Bergeron (všichni BOS). Stav série: 3:3.
Západní konference
Anaheim - Detroit 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky: 23. Getzlaf, 38. Perry - 58. Franzén (Hudler). Zásahy brankářů: Hiller 39/38 - Osgood 28/26. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: Hiller, Getzlaf, Niedermayer (všichni ANA). Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: