Hlavní obsah

VIDEO: Hokejistovi Chicaga málem spoluhráč prořízl bruslí hrdlo

CHICAGO

V únoru loňského roku na ledě po zásahu bruslí do krku málem vykrvácel slovenský hokejista Richard Zedník. A v noci z neděle na pondělí málem fanoušci NHL opět zažili přímo při zápase podobně hrůzný okamžik, při kterém tuhne krev v žilách. Útočník Chicaga Adam Burish jen taktak uhnul hlavou před ostřím brusle svého spoluhráče, které jej naštěstí pod krkem jen škráblo.

Článek

Ve druhé třetině prvního finále Západní konference NHL se útočník Chicaga Ben Eager pokusil u mantinelu trefit zadáka Detroitu Kronwalla, jenže přepadl přes jeho záda a levá noha mu vyletěla do vzduchu před opodál stojícím spoluhráčem Burishem. Ostří brusle přitom přesně kopírovalo linii těsně nad jeho ohryzkem. Kdyby Burish instinktivně hlavou mírně neuhnul, mohlo to skončit tragicky.

"Ani nevím, jak se povedlo, že mám hlavu pořád na svém místě," oddechl si po zápase Adam Burish. "Ben si asi hrál na krasobruslaře. Najednou měl nohu nahoře a já sledoval, jak mi míři přímo na krk. Měl jsem zatracené štěstí, že jsem tu brusli uviděl včas, " dodal autor první branky Chicaga, jemuž zůstal na krku krvavý šrám.

Máma by chtěla, aby hrál jako Havlát

Po zápase už Burish o celém incidentu vtipkoval. "Jestli se ale na zápas dívala v televizi moje máma, tak asi musela být pěkně vystrašená. Naštěstí už na to můžeme zapomenout," řekl druhý nejvylučovanější hráč Chicaga, jenž má především nahánět hokejistům soupeře hrůzu. "Máma mi pořád říká, proč se na ledě tak chovám a peru se. Proč radši nehraju tak hezky jako Marty Havlát," smál se.

Reklama

Související témata: