Hlavní obsah

Havlát bude s Chicagem jednat o budoucnosti až po sezóně

CHICAGO

Český hokejový útočník Martin Havlát bude s vedením Chicaga řešit svou budoucnost až poté, co jeho klubu skončí v NHL probíhající sezóna. Stejně tak bude podle generálního manažera Dalea Tallona postupovat vedení Blackhawks i v případě ruského gólmana Nikolaje Chabibulina.

Článek

Havlát i Chabibulin dokončují poslední sezónu ze svých kontraktů a 1. července by se tak mohli stát nechráněnými volnými hráči. "Čekáme. Dohodli jsme se, že počkáme až na konec sezóny. Již jsme něco probírali dříve, ale znovu se o tom budeme bavit až po play-off," řekl Tallon deníku Chicago Tribune.

Osmadvacetiletý Havlát byl ofenzívním lídrem týmu v základní části sezony, kdy si v 81 zápasech připsal 77 bodů za 29 gólů a 48 asistencí. Stejně zatím táhne Jestřáby i ve vyřazovacích bojích, kam se klub dostal po dlouhých sedmi letech. Ve 14 zápasech zaznamenal 14 bodů díky pěti gólům a devíti nahrávkám, což ho řadí do první desítky celé NHL.

Šestatřicetiletého Chabibulina dalo Chicago v září na listinu nechráněných hráčů, ale od té doby se jeho situace výrazně změnila. Zápasy základní části si ještě rozdělil napůl s Cristobalem Huetem, ovšem do play off vstoupil jako týmová jednička a svého konkurenta mezi tyče dosud vůbec nepustil.

Chicago si proklestilo cestu až do finále Západní konference. V něm však narazilo na obhájce Stanleyova poháru z Detroitu a po dvou utkáních na ledě soupeře prohrávají Blackhawks v sérii hrané na čtyři vítězství 0:2. Další utkání se hraje v noci z pátku na sobotu.

Reklama

Související témata: