Hlavní obsah

Novou dvojkou Vokouna na Floridě bude Clemmensen

SUNRISE

Americký gólman Scott Clemmensen bude novou dvojkou českého brankáře Tomáše Vokouna v týmu Florida Panthers. Jednatřicetiletý dosavadní náhradník Martina Brodeura v New Jersey podepsal jako volný hráč s Floridou tříletou smlouvu s ročním příjmem 1,2 miliónu dolarů. Klub naopak opustil gólman Craig Anderson, jenž rovněž jako volný hráč uzavřel dvouletý kontrakt s Coloradem celkově na 3,6 miliónu dolarů.

Článek

Clemmensen odchytal v uplynulém ročníku NHL při Brodeurově zranění za Devils 40 utkání, tedy více než za celou svou předchozí kariéru. Předtím měl na kontě za New Jersey a Toronto 29 utkání. Záskok za ikonu New Jersey se mu vydařil, měl průměr 2,39 obdrženého gólu na utkání a úspěšnost zákroků 91,7 procenta.

Přes Vokouna, který díky čtyřleté smlouvě na 22,8 miliónu dolarů patří ke špičkově placeným gólmanům, se Anderson v uplynulé sezóně prosadil k 31 zápasům, v nichž vychytal 15 vítězství, měl průměr 2,71 branky na zápas a úspěšnost 92,4 procenta. Celkem má americký brankář na kontě za Chicago a Panthers v NHL 109 zápasů.

Reklama

Související témata: