Hlavní obsah

Chicago si zajistilo služby beka Barkera a dalších pěti hráčů

CHICAGO

Chicago Blackhawks zareagovalo na vyšetřování klubu kvůli postupu při předložení takzvaných kvalifikačních nabídek a podepsalo tříletý kontrakt s obráncem Camem Barkerem. Opora týmu si za tu dobu vydělá celkem 9,25 miliónu dolarů. Barker byl jedním z hokejistů, jejichž kvalifikační nabídky byly poslány poštou, ale nedorazily k nim včas.

Článek

Protože se třiadvacetiletý bek v pozici chráněného volného hráče nedohodl na kontraktu dříve a jeho případ začala vyšetřovat Hráčská asociace i vedení NHL, Chicagu reálně hrozilo, že by se stal nechráněným volným agentem. Pak by mohl odejít do kteréhokoliv klubu v soutěži.

Třetí hráč draftu 2004 má za sebou výtečnou sezonu, v níž nastoupil v základní části k 68 zápasům a zaznamenal 40 bodů díky šesti brankám a 34 přihrávkám. Během tažení v play off až do finále Západní konference přispěl v 17 zápasech devíti body za tři přesné zásahy a šest nahrávek.

V dresu Blackhawks bude pokračovat také dalších pět hráčů. Brankář Corey Crawford a útočník Troy Brouwer se dohodli na dvouletých smlouvách, zadák Aaron Johnson a forvardi Ben Eager s Colinem Fraserem se stávajícímu zaměstnavateli upsali na jeden rok.

Bez podpisu smlouvy zůstává finalista Calderovy trofeje určené nejlepšímu nováčkovi NHL Kris Versteeg. Třiadvacetiletý útočník si v 78 zápasech připsal 53 bodů za 22 gólů a 31 asistencí.

Reklama

Související témata: