Hlavní obsah

Obránce Pronger podepsal s Philadelphií sedmiletou smlouvu

PHILADELPHIA

Hokejový obránce Chris Pronger podle všeho zakončí svou aktivní kariéru v dresu Philadelphie. Čtyřiatřicetiletý držitel takzvaného zlatého hattricku podepsal s Flyers novou sedmiletou smlouvu, která mu zajišťuje příjem 35 miliónů dolarů. Philadelphia získala Prongera před několika dny výměnou z Anaheimu.

Foto: ČTK/AP

Chris Pronger v dresu Philadelphie

Článek

Obě strany dohodu potvrdily v oficiálním prohlášení. "Jsem šťastný, že budu moci kariéru dohrát ve Philadelphii a budu moci nastupovat řadu let s logem Flyers na dresu," uvedl Pronger, jenž má ve smlouvě klauzuli, která mu zaručuje, že nemůže být vyměněn bez svého souhlasu.

Nadšen z dohody byl i generální manažer Philadelphie Paul Holmgren, jenž potvrdil, že nová dlouholetá smlouva s vítězem Stanleyova poháru v roce 2007 byla prioritou klubu. "Je to jeden z nejlepších obránců v celé NHL," podotkl Holmgren.

Kanadský bek měl pro nadcházející sezonu smlouvu na 6,25 milionu dolarů. Pro vítěze Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce i Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče z roku 2000 ještě při působení v St. Louis je Philadelphia páté působiště v NHL. Kariéru načal v Hartfordu, který si jej vybral v roce 1993 jako dvojku draftu. Po dvou letech odešel do St. Louis, kde strávil devět sezon, následně zamířil do Edmontonu a od roku 2006 hrál v Anaheimu.

Bez dvou centimetrů dvoumetrový a stokilový Pronger v NHL nasbíral v 1022 zápasech 606 bodů za 142 branek a 464 asistencí, na svém kontě má i 1457 trestných minut. Ve 147 utkáních play off přidal 22 tref a 80 přihrávek.

Reklama

Související témata: