Hlavní obsah

Kotalík chce v Rangers navázat na Jágra, Straku a Ručinského

NEW YORK/PRAHA

Na listině volných hokejistů v NHL se příliš neohřál, po Aleši Kotalíkovi sáhli slavní New York Rangers, kde před ním působili a prožili skvělé roky Jaromír Jágr, Martin Straka či Martin Ručinský. I s nimi se bavil o tom, zda má nabídku klubu z Manhattanu přijmout - nerozmýšlel se dlouho. "Všichni říkali o Rangers jen to nejlepší," těší se na novou výzvu český reprezentant.

Článek

„Přestup se udál velmi rychle,“ citoval Newsday.com slova Kotalíka, jenž tráví dovolenou v Itálii. „Zajímalo se o mě několik týmů, ale měly omezený platový strop,“ uvedl český reprezentant. „Poté přišla skutečně zajímavá nabídka od vedení Rangers, vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou, ale netrvalo mně to příliš dlouho,“ dodal.

Kotalík se v týmu Jezdců setká se slovenským útočníkem Mariánem Gáboríkem, jenž se dohodl na smlouvě minulý týden a také krajanem Michalem Rozsívalem. Než kývl na nabídku klubu z Manhattanu, bavil se s bývalými hokejisty New Yorku Martinem Strakou, Martinem Ručinským a Jaromírem Jágrem - hráči ze zlatého olympijského kádru z Nagana v roce 1998.

„Všichni říkali o Rangers jen to nejlepší,“ prozradil třicetiletý útočník. „Je velmi vzrušující, že dostanu stejnou příležitost jako oni,“ přidal rodák z Jindřichova Hradce, jenž ve čtyřech z šesti sezón v NHL nastřílel vždy minimálně dvacet branek. „Kotalík je silný hokejista, který na ledě nechá všechno, výborně bruslí a má tvrdou střelu,“ vyzdvihl silné stránky nové posily generální manažer Rangers Glen Sather pro list Edmonton Sun.

O svém budoucím angažmá pohovořil rovněž s bývalým spoluhráčem z Buffala útočníkem Chrisem Drurym, jenž do Rangers přišel před sezónou 2007/08 a znovu se s ním setká v modrém dresu. „V týmu Sabres jsme spolu hráli v jedné lajně,“ vysvětlil Kotalík. „Bylo výborné slyšet reference od kapitána,“ připomněl úlohu Druryho v týmu Jezdců.

Kotalíkovi skončila po letošní sezóně smlouva v Edmontonu a stal se volným hráčem. S vedením Rangers se dohodl na tříletém kontraktu, který mu vynese devět miliónu amerických dolarů (asi 168,3 miliónů korun). Statistiky z uplynulé sezóny rozdělil mezi Buffalo (13+19) a Edmonton (7+4), kam byl vyměněn začátkem března. V týmu Sabers strávil od začátku své kariéry v NHL šest sezón. Doposud nasbíral v zámořské lize celkem 251 bodů (121+130).

Reklama