Hlavní obsah

Kaberle chce v Torontu zůstat, ale nemůže to ovlivnit

TORONTO/PRAHA

Toronto už čtyřikrát po sobě nehrálo o Stanleyův pohár, a tak generální manažer Burke pod tlakem kritiky přistoupil k přebudování týmu. Českého hokejového obránce Tomáše Kaberleho se stěhování navzdory všem spekulacím zatím netýká.

Článek

„Měl jsem zprávy, že se mě snažili docela intenzívně prodat. Mohl jsem se stát součástí hráčské výměny s Bostonem, která však na začátku července padla, protože se na poslední chvíli zadrhla dohoda klubů. Z Toronta se mi po deseti letech nechce, i proto, jak tam všichni hokejem žijí, ale těžko mohu nějak svůj osud ovlivnit,“ říká 31letý Kaberle, jemuž kvůli opakované absenci v play-off až do 15. srpna neplatí smluvní klauzule, že nesmí být bez souhlasu vyměněn.

Na podobné opatření doplatil Pavel Kubina a z vynucené změny dresu není zrovna nadšen. „Do Atlanty se mu neodchází lehce,“ připouští Kaberle, jemuž ale manažer hned na mítinku po sezóně na rovinu řekl, co se může stát a že si český tandem obránců nenechá. „Tuším, že pokud někdo ještě přijde s hodně výhodnou nabídkou, mohou i mě poslat pryč. Mají na to ještě tři týdny, a kdybych nakonec musel jinam, tak se budu snažit hrát co nejlíp kdekoli. Rád bych však v mužstvu zůstal, jen konečně potřebujeme úspěch,“ uvažuje obránce, jemuž smlouva zaručuje roční příjem 4,25 miliónu dolarů.

Kaberle je smířený

„Kubinovým odchodem se uvolnil platový rozpočet klubu, takže jsem čekal nějaké větší trejdy. Jenže se nepovedlo podepsat Sediny a spíš se doplnily zadní řady o řízky typu Beauchemina a Komisareka,“ naznačuje český obránce.

„O možnosti Kaberleho výměny se ještě určitě budeme bavit, ale já osobně si myslím, že novou sezónu začne v dresu Toronta. Byl bych hodně překvapený, kdyby nebyl klíčovým článkem obrany, a těším se, že už ho neuvidím tak často přimáčknutého obličejem na mantinelu, protože jsme ho obklopili silově vybavenými hráči. Statečnost i strach jsou podle mého názoru nakažlivé, takže z toho, že máme fyzicky vyspělejší kádr, nebudou těžit jen ti, kteří takovým stylem hrají, ale i ostatní,“ cituje Briana Burkeho klubový web.

Kaberle je smířený s tím, že nebude prakticky celé léto mít jistotu, zda bude v Torontu pokračovat. „Nechávám tomu volný průběh,“ nedělá si starosti obránce, jenž se už připravuje na ledě v Kladně s místním extraligovým celkem. „Jdu podle osvědčeného modelu individuální přípravy, v srpnu vyrazím zase na soustředění Jágr Teamu do Prostějova.“

Reklama

Související témata: