Hlavní obsah

VIDEO: Proslulý bitkař NHL míří do ringu. Chce být boxerským šampiónem

NEW JERSEY

Ve slavné NHL prošel bývalý hokejový bitkař Nathan Perrott čtyřmi kluby, poté zamířil do Kontinentální ligy, nyní se pokusí splnit další dětský sen a prosadit se v boxerském ringu. Není se co divit, tenhle dvaatřicetiletý stokilový pořízek měl přezdívku "Skála" a pro ránu nešel nikdy daleko. "Chystám se do lvího doupěte, moc se na to teším," řekl Perrott.

Foto: www.khl.ru

Nathan Perrott (zády) v akci během hokejové kariéry

Článek

"Každý mě v hokeji přezdíval ´Skála´, tak zkusím, jak jsem dooprvady tvrdý," usmíval se Perrott v rozhovoru pro National Post. Se stejnou přezdívkou nastoupí Perrott do profi ringu. "Kouč mi řekl, že musím mít přezdívku, ´Skála´ se mu líbila," dodal.

S boxem začal Perrot v 15 letech a po sedmnácti letech si chce svůj další sen splnit. "Vždycky jsem se pral s mnohem staršíma klukama," zavzpomínal. "K boxu jsem se dostal vlastní cestou, zajímalo mě, jak se dokáži sám ubránit," přidal rodák z kanadského Owen Sound ve státě Ontario. "V těhle končinách je spousta tvrdých farmářských chlapíků," vysvětlil.

O boxu začal vážně uvažovat v roce 2006, kdy ho potkal boxerský guru Lou Duva. Do kádru New Jersey se tehdy sice neprosadil, ale mohl zato trénovat s Duvaovým synem Tommy Brooksem. Než odešel do KHL do týmu Viťaz Čechov, stihl čtyři amatérské zápasy v ringu a tři vyhrál.

Box miluje

"Musíte se naučit naslouchat svým očím," vyprávěl Perrott. "Dlouhý souboj v hokeji může trvat třeba minutu a půl, ale v boxu musím být připravený přes dvanáct minut na čtyři kola. V hokeji máte víc rozhodčích, zatímco v boxu je jen jeden a chce, abyste boxovali," vyjmenovával hlavní rozdíly bývalý forvard, jenž v zámoří odehrál 89 zápasů a připsal si 251 trestných minut, v KHL přidal dalších 235 minut za 24 utkání!

V ringu se mu snad budou nastřádané minuty hodit více než na ledové ploše. "Někteří mladí boxeři v začátcích povídali o jednoduchých výhrách, a tak jsem si říkal ´A co já?´, proto se chystám do lvího doupěte," smál se Perrott. "Myslím, že v boxu dokážu udělat velkou kariéru. Stále se učím a přesto, že jsou v něm menší peníze než v hokeji, miluju ho," dodal odhodlaně.

Souboj je na programu 11. září ve slavné The Legendary Blue Horizon ve Philadelphii. Soupeřem bude Perrottovi Makidi Ku-Tima ve čtyřkolovém duelu.

Reklama