Hlavní obsah

Toronto získalo z Bostonu hokejového útočníka Kessela

TORONTO

Hokejový útočník Phil Kessel přestoupil z Bostonu do Toronta výměnou za práva výběru v prvním a druhém kole draftu v roce 2010 a ještě pozici v prvním kole o rok později. Jednadvacetiletý Američan se dohodl hned po trejdu s Maple Leafs na pětileté smlouvě, která mu zaručí celkový příjem 27 miliónů dolarů.

Článek

Kesselovi skončila v Bostonu nováčkovská smlouva a údajně požadoval od Bruins roční příjem 4,5 miliónu dolarů, ale s tím by se klubu nevešel do platového stropu. O jeho možném přesunu do Toronta se mluvilo už v červnu před draftem a Bruins stáli o českého obránce Tomáše Kaberleho, k dohodě však nedošlo.

Toronto má nyní Kessela a dlouholeté opora zadních řad zůstala v týmu také. Generální manažer Brian Burke nakonec obětoval jen pozice v draftu, i když hodně cenné. "Je to velice vysoká cena, ale pro nás dává smysl a to ze dvou důvodů," řekl Burke. "Prvním je ten, že Phil je mladý hráč, kterému ještě není ani dvaadvacet. Za druhé jsme teď získali hráče jako Tylera Bozaka, Roberta Slaneyho, Christiana Hansona a Jonase Gustavssona, aniž bychom museli obětovat výběr v draft."

O Kessela se zajímaly také především Nashville a New York Rangers. Pětka draftu z roku 2006 má za sebou nejlepší sezónu. V 70 zápasech základní části nasbíral Kessel 60 bodů za 36 branek a 24 asistencí. V 11 zápasech play-off přidal šest gólů a pět přihrávek. Celkem má na kontě mistr světa kategorie do 18 let z roku 2005 v NHL z 222 utkání 66 tref a 60 asistencí. V play-off si drží v patnácti zápasech bilanci bod na zápas.

Reklama

Související témata: