Hlavní obsah

Ovečkin bude na olympiádě, i kdyby se NHL postavila na hlavu

NEW YORK

Zimní olympiáda v Soči se odehraje až v roce 2014, přesto už nyní budí rozbroje. Jedna z největších hvězd NHL Alexandr Ovečkin si podle svých slov nenechá nikým diktovat, zda se na prestižním turnaji na domácí půdě představí, či nikoliv. Chce přitom hrát bez ohledu na to, jestli to odkývá NHL. „Ať si říká kdo chce, co chce, budu hrát,“ konstatoval.

Článek

„Nikdo mi nebude říkat, že nemohu hrát v barvách své země na olympijských hrách,“ prohlásil dále Ovečkin v rozhovoru pro ESPN. Takový názor sdílejí i další ruské hvězdy v zámoří Jevgenij Malkin z Pittsburghu či Ilja Kovalčuk z Atlanty. „Pokud bychom tam nemohli hrát, bylo by to stupidní,“ uvedl Ovečkin.

Zámořská NHL dosud nepotvrdila, zda budou moci její hráči nastoupit i na olympijských turnajích následujících po Vancouveru 2010. Profesionálové ze zámoří startovali zatím na třech olympiádách, hned první ostře sledovaný olympijský turnaj v Naganu 1998 proměnili ve zlatý triumf čeští hokejisté.

Na starty hokejistů ze zámoří jsou smíšené reakce, příliš se nezamlouvají například majitelům týmů, kterým nejdou pod fousy zejména dvou- až třítýdenní výpadky televizních přenosů v atraktivních vysílacích časech.

Komisionář NHL Gary Bettman opakovaně tvrdí, že si s hráčskou unií sedne po Vancouveru, aby společně prodiskutovali pro a proti dalších účastí na olympiádách. Hráči si vesměs přejí pokračování vzájemné spolupráce.

Reklama

Související témata: