Hlavní obsah

Heatley obviněn z bezohledné jízdy

ATLANTA

Hokejová Atlanta je v šoku. Největší hvězda Trashers Dany Heatley, od nějž se očekávalo, že dotáhne tým poprvé do play-off, v pondělí v noci vážně havaroval se svým ferrari. V rychlosti kolem 140 km/h narazil do zdi, z havárie vyvázl s otřesem mozku, jeho spoluhráč Dan Snyder ale skončil v nemocnici v kritickém stavu.

Foto: ČTK

Hokejisté Atlanty Dany Heatley (vlevo) a Dan Snyder vážně havarovali.

Článek

Snyder se po převozu do atlantské nemocnice Grady Memorial podrobil dvouhodinové operaci zlomené lebky. Podle lékařů je stále v bezvědomí, ale naštěstí netrpí krvácením do mozku.

"Na konkrétní prognózu si budeme muset několik dní počkat. Ale vyšetření mozku vypadají dobře," řekl lékař Sanjay Gupta. Heatley vedle otřesu mozku utrpěl také pohmožděninu plíce a ledviny.

Totálně zdemolovaný vůz

Podle policejních vyšetřovatelů měla být příčinou nehody nepřiměřená rychlost, z té byl taky Heatley obviněn. Hokejista také podstoupil krevní test na přítomnost alkoholu v krvi, jeho výsledky však budou známy až za několik týdnů.

K havárii došlo nedaleko Heatleyho bydliště a podle policie byl vůz byl tak zdemolovaný, že nebylo možné zjistit, zda hráči použili bezpečnostní pásy.

Vedení Atlanty kvůli zranění hokejistů týmu zrušilo úterní trénink a vážně uvažuje i o odvolání středečního přátelského utkání proti Floridě. "Právě teď jsou všechny naše myšlenky a modlitby s hráči a jejich rodinami. Jsme jedna velká rodina. A když musíte čelit tragédii, jako je tato, ještě více vás to spojí," popsal rozpoložení v týmu trenér Bob Hartley.

Reklama

Související témata: