Hlavní obsah

Ovečkin se střelecky probudil, ale na Dallas to nestačilo

NEW YORK

Dallas vyhrál v pondělním utkání NHL na ledě Washingtonu 4:3 po samostatných nájezdech a největší podíl na tom měl gólman Hvězd Marty Turco. Předvedl 49 úspěšných zákroků, čímž si vylepšil osobní rekord, nerozhodily ho ani dva góly domácí superstar Alexandra Ovečkina.

Článek

Dallas v utkání prohrával už 0:2, ale dokázal vývoj zvrátit a na penalty zvítězil 2:1, což pro hosty znamenalo bonusový bod. „Nestává se každou noc, že si váš gólman nasadí masku a ukradne pro vás zápas,“ liboval si po utkání kouč Dallasu Marc Crawford. „Potřebovali jsme skvělý brankářský výkon a Marty ho předvedl, byl úžasný. Neskutečný.“

V dresu domácích zářil Ovečkin, který do utkání vstupoval s touhou ukončit šestizápasové čekání na gól. To se mu povedlo, vsítil hned dva a se 44 góly v této sezóně srovnal krok s dosavadním lídrem NHL Sidney Crosbym. Ovšem v rozhodující pasáži zápasu, v samostatných nájezdech, si vylámal zuby právě na Turcovi.

„Vše, o co mi šlo, bylo vítězství,“ řekl po zápase Turco. „Po tomhle výsledku si můžeme říct: nejenže dokážeme hrát dobrou partii s každým mančaftem, ale dokážeme také kohokoliv porazit,“ doplnil. Washington prohrál doma po dlouhé sérii třinácti výher.

Blue Jackets vystřelili jen jedenáctkrát

Králové z Los Angeles přejeli v domácím prostředí Columbus 6:0. Jasno o výsledku bylo již v první dvacetiminutovce, v níž Kings nasázeli soupeři čtyři branky.

Gólman Los Angeles Jonathan Quick si mohl dát v brance pomalu šlofíka, neboť za celý zápas řešil jen jedenáct střel Blue Jackets, v prvních dvou třetinách vystřelili hosté pětkrát. To byl hodně snadný shotout, přesto to nebyl rekord. Nejmenší počet střel - pouhých deset - vystřelili na branku Kings v lednu 1994 hráči San Jose Sharks.

„Bylo to hrozné. Nehráli jsme chytře, v tomhle utkání jsme sami sobě byli největším nepřítelem,“ podotkl smutně centr Columbusu R. J. Umberger.

Los Angeles - Columbus 6:0 (4:0, 2:0, 0:0)
Branky: 6. Simmonds, 14. Doughty, 15. Handzuš, 16. Frolov, 25. Modin, 30. Richardson. Střely na branku: 35:11. Diváci: 17.524.
Washington - Dallas 3:4 po sam. náj. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)
Branky: 35. a 57. Ovečkin, 3. Poti - 42. B. Richards, 45. Daley, 48. Neal, rozh. nájezd Eriksson. Střely na branku: 52:26. Diváci: 18.277.

Reklama