Hlavní obsah

Vedení Tampy Bay odvolalo po neúspěšné sezoně trenéra Toccheta

TAMPA

Jen krátce po skončení základní části NHL se vedení hokejistů Tampy Bay rozhodlo odvolat z pozice hlavního trenéra Ricka Toccheta. Společně s ním byl z klubu propuštěn i generální manažer Brian Lawton. Důvodem jsou neuspokojivé výkony klubu v sezoně, která pro floridský tým opět předčasně skončila.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Hokejista Tampy Bay James Wright (vlevo) oslavuje s brankářem Mikem Smithem vítězství nad New Jersey.

Článek

Tampa Bay se umístila až na 12. příčce ve Východní konferenci s osmibodovou ztrátou na postup do play off. Vyřazovací boje o Stanleyův pohár, který klub získal v sezóně 2003/04, se tak Blesků netýkají již potřetí za sebou.

"Nyní, když se sezona uzavřela, jsme se rozhodli nahradit Ricka a Briana. Naše oddělení hokejových operací potřebuje nový start ve snaze naplnit náš cíl být prvotřídní organizací," vysvětlil majitel klubu Jeff Vinik v oficiálním prohlášení.

Tocchet, který převzal klub jako dočasný kouč po Barrym Melroseovi v listopadu 2008, podepsal před startem tohoto ročníku jako hlavní trenér dvouletou smlouvu. I přes neúspěšnou sezonu mu jsou připisovány zásluhy za velký vzestup talentovaného útočníka Stevena Stamkose, který získal společně ze Sidneym Crosbym z Pittsburghu Rocket Richard Trophy určenou nejlepšímu střelci základní části NHL.

Pod Tocchetovým vedením odehrála Tampa Bay 134 utkání a zaznamenala 53 vítězství. Ani Lawton nepůsobil ve své funkci o moc déle. Generálním manažerem byl jmenován v říjnu 2008 a kontrakt měl do konce června. Jejich nástupce klub zatím nejmenoval. Pozici generálního manažera bude dočasně zastávat dosavadní asistent Tom Kurvers. Nový generální manažer posléze vybere také nového trenéra.

Reklama

Související témata: