Hlavní obsah

V zámoří potvrdili Hudlerovy plány na návrat do Detroitu

DETROIT

Záměr českého útočníka Jiřího Hudlera vrátit se po sezóně odehrané v KHL zpět do Detroitu potvrdila s odkazem na hráčova agenta Petra Svobodu televizní společnost TSN. S návratem šestadvacetiletého forvarda již počítá i generální manažer Rudých křídel Ken Holland. Hudler má v předním týmu NHL stále platnou smlouvu, podle níž si vydělá téměř tři milióny dolarů za sez¨´onu.

Článek

"Chtěl se vrátit do NHL, scházela mu. Chyběli mu spoluhráči z kabiny," uvedl Svoboda pro zámořská média. "Došlo mu, že důležitější než peníze je hrát hokej tam, kde ho to baví," doplnil Svoboda. Připomněl tak Hudlerův lukrativní kontrakt, podle něhož si v moskevském Dynamu vydělal pět miliónů dolarů za sezónu, zatímco arbitráž v zámoří mu přiřkla 5,75 miliónu za dvouletou smlouvu.

"Jiřího agent volal minulý měsíc a ptal se, zda budeme mít zájem (o jeho návrat), pokud skončí v Dynamu. A já řekl, že budeme," uvedl Holland. "Jsme nadšení, že získáme hráče, kterého známe a který se dostává do nejlepších let své kariéry. Jde o velmi talentovaného hráče, který má cit pro hru a skvělé ruce. Těšíme se, že za nás bude příští sezónu hrát," doplnil Holland.

Vzájemnou touhu po obnovení spolupráce ostatně před pár dny potvrdil i hráčův český zástupce Pavel Maršoun. "V Detroitu zjistili, že jim Jirka chybí. Nejen na ledě, ale i v kabině," řekl Maršoun.

Hudlera vedení Red Wings draftovalo v roce 2002 a byl důležitou součástí týmu při jeho vítězném tažení za Stanleyovým pohárem v roce 2008. Za pět sezón v klubu si ve 255 odehraných zápasech připsal 127 bodů díky 52 gólům a 75 asistencím. V play-off přidal v 51 duelech 28 bodů za devět branek a 19 asistencí.

Přes platnou smlouvu se Hudler nemůže k týmu připojit v letošních bojích play-off, neboť nebyl zapsán na soupisku před březnovým koncem přestupního termínu.

Reklama

Související témata: