Hlavní obsah

Detroit prohrál se San Jose i potřetí a je krok od vyřazení

DETROIT

Hokejisté Detroitu podlehli v třetím utkání druhého kola play off NHL San Jose 3:4 v prodloužení, prohrávají v sérii už 0:3 na zápasy a jediná porážka je dělí od vyřazení. Red Wings v utkání vedli dvakrát o dva góly 2:0 a 3:1, Žraloci však v třetí třetině dokázali manko smazat a v 8. minutě nastavení rozhodl o jejich vítězství Patrick Marleau.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Žraloci slaví gól do sítě Detroitu.

Článek

Klíčová akce zápasu se zrodila po nepřesné střele útočníka Detroitu Jasona Williamse, po níž puk obkroužil celé obranné pásmo San Jose. Na modré čáře se kotouče zmocnil Joe Thornton, který zrovna naskočil čerstvý ze střídačky, vyrazil do rychlého protiútoku dvou proti jednomu a přesným pasem našel Marleaua, který pohotově zakončil do odkryté branky.

Žralokům tedy chybí již jen jediná výhra k postupu přes Detroit. Díky ní by konečně mohli pustit z hlavy pověst talentovaného týmu, který nikdy nic nevyhraje. Tentokrát San Jose dokazuje, že se umí popasovat i s nejzvučnějšími mužstvy v soutěži. První mečbol mají Sharks ve čtvrtek.

Žraloci však rozhodně Detroit neodepisují. „Ještě není nic hotovo, máme před sebou pořád hromadu práce,“ uvedl forvard San Jose Patrick Marleau.

Fleury vychytal výhru Pittsburghu

Na domácím ledě se v úterý nedařilo ani Montrealu, který podlehl Pittsburghu 0:2 a prohrává v sérii 1:2. Výhra obhájců Stanley Cupu se nerodila snadno. První branku vstřelil až na začátku třetí třetiny Jevgenij Malkin, v poslední minutě pečetil výsledek střelou do prázdné branky Pascal Dupuis.

Gólman Pittsburghu Mar-Andre Fleury tentokrát překonal svého soka v brance Montrealu Jaroslava Haláka a byl s osmnácti úspěšnými zásahy, včetně povedených zákroků proti Miku Cammallerimu a Tomáši Plekancovi, hlavním hrdinou zápasu.

„Dokázal, že je výborný gólman, předvedl několik skvělých zásahů, které jsme potřebovali,“ pochvaloval si výkon brankáře forvard Pittsburghu Max Talbot. Chválu přidal i obránce Sergej Gončar. „Byl vynikající. Neměli jsme dobrý start do zápasu, ale podržel nás. A pak ve třetí třetině, když měli přesilovku, ukázal pár neskutečných zákroků. Tohle byl jeho zápas, dal nám šanci vyhrát utkání,“ uvedl ruský bek.

Fleury musel dobře zachytat, neboť ve výborné formě chytající Halák příliš gólů v play-off nepouští. Navíc ho Penguins tentokrát příliš neprověřili, slovenský gólman měl „jen“ 24 zákroků.

Montreal zkusí najít odpověď ve čtvrtečním čtvrtém utkání série, v níž prohrává 1:2. Obrat v sérii však není Canadiens cizí, což už dokázali v prvním kole play-off proti vítězům základní části NHL z Washingtonu.

Východní konference - 3. zápas:
Montreal - Pittsburgh 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky: 42. Malkin, 60. Dupuis. Střely na branku: 18:25. Diváci: 21.273. Stav série: 1:2.
Západní konference - 3. zápas:
Detroit - San Jose 3:4 v prodl. (2:1, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky: 14. Holmström, 19. Cleary, 22. Zetterberg - 20. Setoguchi, 47. J. Thornton, 54. Couture, 68. Marleau. Střely na branku: 35:33. Diváci: 20.066. Stav série: 0:3.

Reklama