Hlavní obsah

Jágr se cítí pod psa

PRAHA/WASHINGTON

Nejlépe placený hokejista NHL hledí ke startu nové sezóny s neskrývanými obavami. Jaromír Jágr přiznal, že je v psychické krizi. Ani fyzicky prý na tom není nejlépe, ztratil sílu, která byla vždy jeho velkou předností. Jágr připustil, že hlavní příčinou problémů je jeho nedávný rozchod se slovenskou modelkou Andreou Verešovou.

Foto: Právo/Václav Jirsa

Jaromír Jágr

Článek

"Psychicky na tom skutečně nejsem dobře. Hlavně o svých problémech nemám s kým mluvit, protože jsem tady sám. Ztratil jsem čtyři roky života...a nedokážu to hodit za hlavu," řekl Jágr  v rozhovoru pro Lidové noviny.

Dominance u mantinelu je pryč

K bolavé duši se prý přidaly i zdravotní problémy. Útočník Washington Capitals hrál v přípravě, přestože byl nachlazen. Zhubl dvanáct kilogramů a před čtvrtečním vstupem do sezony se cítí hodně zesláblý. "Už ani nemůžu jezdit k mantinelu, protože mě tam každý odstrčí. Právě tam, kde jsem byl vždycky dominantní, kde jsem obcházel protihráče," posteskl si Jágr.

Jeho slova potvrzují i statistiky. Jeden z nejobávanějších střelců zámořské soutěže nedal v sedmi přípravných zápasech ani jediný gól. "Snad jsem vůbec ani jednou nevystřelil. Góly nedávám ani na tréninku," potvrdil hráč, který pětkrát získal prestižní Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování.

Prvních 10 zápasů to asi nebude nic moc

Ke zlepšení nálady mu nepřidává ani skutečnost, že by ho Washington rád prodal, protože Jágr má příliš drahou smlouvu. "Momentálně se tím nezabývám. Ale kdyby mě teď vyměnili, bylo by to ještě horší," řekl český hokejista.

Vyjádřil však naději, že se dá rychle do pořádku. "Základní část má 82 zápasů a doufám, že mě lidi nebudou odsuzovat, když mi to v prvních deseti nepůjde," uzavřel chmurné předsezonní úvahy Jágr.

Reklama

Související témata: