Hlavní obsah

Phoenix přijede do Prahy bez Langa, nejistá je i účast dalších Čechů

PRAHA

Bez českého útočníka Roberta Langa přijede na podzim do České republiky hokejový tým NHL Phoenix Coyotes. Vedení klubu se rozhodlo, že devětatřicetiletému centrovi už nenabídne nový kontrakt. Ten stávající Langovi vyprší na konci června a pak se stane volným hráčem. Ve stejné pozici budou i další Češi ve službách Kojotů Martin Hanzal a Zbyněk Michálek.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Robert Lang v dresu Phoenixu končí

Článek

Hanzal s Michálkem patří mezi čtyři hráče Phoenixu, kteří budou od prvního července volní, proto musí rychle jednat. Generální manažer klubu Don Maloney už se všemi vedl předběžné rozhovory a všichni údajně mají zájem ve Phoenixu zůstat.

"Dobré je, že jsme ve Phoenixu dokázali vytvořit takové podmínky, že tu hráči chtějí zůstat a hrát za náš klub," cituje Maloneyho list Arizona Republic. Zkušený funkcionář si ale zároveň uvědomuje, že to nestačí. Pokud jim jinde nabídnou lepší podmínky, hráči mohou na oddanost klubu rychle zapomenout.

Především o Zbyňka Michálka a útočníka Matta Lombardiho je na přestupovém trhu zájem. "Mají velmi dobrou pozici a pokud se rozhodnou, tak mohou odejít kamkoliv. Ale jsem optimista, věřím, že podepíšeme hráče, které potřebujeme," pokračoval Maloney.

"A pokud se nám to nepodaří? Tak seženeme hokejisty, kteří za nás budou chtít hrát," nedělá si s možnými potížemi hlavu. Naposledy se mu podařilo domluvit na nových podmínkách s útočníkem Scottie Upshallem, který ve Phoenixu podepsal roční kontrakt.

V kádru Coyotes, kteří na začátku října odstartují v Praze nový ročník NHL dvěma zápasy s Bostonem, jsou i čeští útočníci Petr Průcha a Radim Vrbata. Oběma platí smlouvy i na příští sezónu, takže by v Česku neměli chybět.

Reklama