Hlavní obsah

Chicago chce udržet zadáka Hjalmarssona, dorovná nabídku San Jose

CHICAGO

Švédský hokejový obránce Niklas Hjalmarsson by měl v zámořské NHL i nadále hájit barvy Chicaga, s nímž letos dobyl Stanleyův pohár. Vedení Blackhawks nechce dopustit ztrátu osmého z kádru hráčů, kteří se na zisku trofeje podíleli, v pondělí proto klub oznámil, že dorovná nabídku San Jose, jež chráněnému volnému hráči Hjalmarssonovi nabídlo čtyřletý kontrakt na celkem 14 miliónů dolarů.

Článek

Třiadvacetiletý bek sice během minulého týdne podepsal smlouvu se Sharks, ale Blackhawks měli sedm dnů na to, aby ji dorovnali a Hjalmarssona udrželi v kádru.

Hjalmarsson měl v uplynulé sezóně příjem jen 666 tisíc dolarů, ale přitom byl čtvrtým nejdůležitějším členem obrany za vítězem Norrisovy trofeje pro nejlepšího zadáka NHL Duncanem Keithem a dalšími oporami Brentem Seabrookem a Brianem Campbellem.

"Niklas byl velkou součástí našeho úspěchu. Patří k základu našeho týmu, který by tu měl být pohromadě hodně dlouho," uvedl Bowman. "Možná je trošku ve stínu, protože tu máme pár dalších velkých hvězd, ale byl pro nás opravdovým přínosem po celý rok. Se svou spolehlivou hrou může být jen lepší a lepší," ocenil Bowman.

Hjalmarsson přispěl ve 22 zápasech play off k zisku Stanleyova poháru osmi body za gól a sedm přihrávek. V základní části zaznamenal v 77 duelech dvě trefy a 15 asistencí. Celkem v NHL nasbíral ve 111 utkáních 21 kanadských bodů a dalších devět přidal v 39 zápasech vyřazovací části.

Chicago se nyní bude muset vypořádat s výší platového stropu, pod nímž mu už nezbývalo mnoho prostoru. Z toho důvodu již Blackhawks opustili kromě jiných i zadák Brent Sopel a útočníci Dustin Byfuglien, Kris Versteeg a Andrew Ladd, kteří patřili k oporám vítězného týmu.

Reklama

Související témata: