Hlavní obsah

Hokejový obránce Marc Staal podepsal s Rangers smlouvu na pět let

NEW YORK

Hokejový obránce Marc Staal se dohodl krátce před začátkem tréninkové kempu na nové pětileté smlouvě s New Yorkem Rangers. Třiadvacetiletý Kanaďan si vydělá v průměru 3,975 milionu dolarů ročně. Výrazně si tak polepší oproti dosavadní tříleté nováčkovské smlouvě, která mu vynesla celkem 2,48 milionu dolarů.

Článek

Staal si v uplynulém ročníku připsal v 82 zápasech 27 bodů za osm branek a 19 asistencí. V NHL dosud odehrál 244 utkání a zaznamenal v nich 52 bodů za 13 tref a 39 přihrávek. Dvanáctka draftu z roku 2005 má na kontě i 17 duelů v play off a čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Nyní v NHL získal lukrativní dlouhodobý kontrakt jako jeho dva bratři. Starší Eric má s Carolinou od sezony 2009/10 smlouvu na sedm let na 57,75 milionu dolarů. V průměru tak zatím největší rodinná hvězda, která už získala Stanleyův pohár, titul mistra světa i zlato z olympijských her, inkasuje 8,25 milionu za sezonu.

Mladší Jordan rovněž od loňská má s Pittsburghem čtyřletý kontrakt na 16 milionů dolarů. Na vstup do NHL se chystá v Carolině také nejmladší ze sourozenců Jared, který letos uzavřel tříletou vstupní smlouvu na 566.667 dolarů ročně.

Reklama