Hlavní obsah

Kaberle spekulace o výměně neřeší a soustředí se na své výkony

TORONTO

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle se s blížícím se koncem přestupního období NHL připravuje na další vlnu spekulací o výměně z Toronta. Zadák Maple Leafs je totiž v zámoří již delší dobu jedním z hlavních terčů odhadů odborníků a médií, kteří přemítají, kam by dvaatřicetiletý zadák mohl zamířit.

Foto: ČTK/AP

Obránce hokejistů Toronta Tomáš Kaberle

Článek

Nejdéle sloužícímu hráči současného kádru Toronta skončí v létě pětiletý kontrakt, jež mu v probíhajícím ročníku zajišťuje roční příjem ve výši 4,25 miliónu dolarů. Součástí smlouvy je však v případě výměny i nutnost Kaberleho souhlasu.

"Jestli se něco chystá, vy to budete vědět první," řekl Kaberle novinářům po úterním tréninku. "Je to však každým rokem stejné - před koncem přestupního období se o tom bude zase hodně mluvit. Já se však chci soustředit jen na hokej," prohlásil Kaberle.

Přestupní období v NHL skončí v pondělí 28. února. O Kaberleho odchodu z Toronta se hodně spekulovalo už v létě, nakonec z něj ale sešlo, přestože velký zájem o mistra světa z roku 2005 mělo o San Jose, Buffalo, Anaheim, Boston a Dallas.

Kaberle je jasně nejproduktivnějším obráncem Toronta, šestým nejčastěji bodujícím hráčem a nejlepším nahrávačem celého týmu. V 50 odehraných zápasech si připsal 31 bodů za dvě branky a 29 asistencí, přičemž mezi beky hned za ním následuje Francois Beauchemin s pouhými 11 body za gól a 10 přihrávek.

Nejen ze statistik je tak dobře patrné, že Kaberleho výkonů se spekulace nijak nedotýkají. "Když přijde něco, o čem bychom se mohli bavit, tak od toho je tady můj agent. Mě zajímají jen hokejové zápasy," uvedl Kaberle.

Reklama

Související témata: