Hlavní obsah

Z Hemského je horké zboží, chtějí ho Rangers i Kings

EDMONTON/PRAHA

Naděje na play off jsou prakticky nulové, nejhorší tým NHL tak chce ze zbabrané sezóny vytěžit alespoň něco. S blížícím se koncem přestupového období (28. února) je stále častěji zmiňováno jméno Aleše Hemského. O sedmadvacetiletého útočníka Oilers se totiž uchází smečka zájemců.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský oslavuje jeden ze svých gólů.

Článek

Edmonton nemá extrémní důvod k trejdu, nejžádanějšímu hráči v jeho sestavě doběhne pětimiliónový kontrakt až po příští sezóně. Manažerovi Stevu Tambellinimu přesto každou chvíli zvoní mobil a důvod je jasný: Hemský. „Aleš je hráč pro velké zápasy. V roce 2006 svými góly v play off vyřadil Detroit. Je skvělý ve hře jeden na jednoho, výborný tvůrce hry,“ chrlil superlativy kouč Craig MacTavish, jenž vedl Hemského šest sezón jako trenér.

V dostizích o služby pardubického rodáka mají podle zámořských médií zatím náskok Los Angeles Kings, manažer Tambellini však licituje o výšce protihodnoty. Z tohoto důvodu prý už ztratili zájem Pittsburgh Penguins. Hodnota, kterou by za Hemského musel nabídnout, je až příliš velká. „Jakou mám cenu? Tyhle věci jdou úplně mimo mě,“ řekl český hokejista deníku Edmonton Journal.

Nejvážnější zájemci o Hemského služby:
Los Angeles: Nabízejí útočníka Simmondse plus dvě volby v draftu.
NY Rangers: K mání je bek Del Zotto a volba v 1. kole draftu.
Washington: Trejdoval by obránce Alznera nebo Carlsona. A přihodil volbu v draftu.

Reklama

Související témata: