Hlavní obsah

Olesz z Floridy se zraněným kolenem v sezóně dohrál

SUNRISE

Český hokejový útočník Rostislav Olesz z Floridy si s pochroumaným pravým kolenem už v této sezóně nezahraje. Pětadvacetiletý bronzový medailista z olympijských her v Turíně se zranil hned při prvním střídání v pátečním utkání NHL na ledě Atlanty po střetu s Markem Stuartem. Generální manažer Panthers Dave Talon potvrdil deníku Sun-Sentinel, že Oleszovo zranění je tak vážné, že už s ním nelze do konce ročníku počítat.

Článek

Olesz prožívá další smolný rok v NHL. V listopadu si zlomil prst na ruce a vynechal 17 zápasů, teď bude opět mimo hru. V sezóně stihl odehrát jen 44 zápasů a připsal si 17 bodů za šest branek a 11 asistencí.

V minulém ročníku nastoupil k 78 zápasům, na konci sezóny měl zánět v ruce a musel se omluvit z mistrovství světa v Německu. V sezóně 2008/09 mu zranění třísel dovolilo odehrát v NHL jen 37 utkání a ročník předtím kvůli potížím s rukou stihl jen 56 zápasů.

Sedmička draftu z roku 2004 má na kontě v NHL celkem 349 duelů s bilancí 57 branek a 75 asistencí. Olesz má ještě na příští tři sezóny platný kontakt s Panthers, kterým se v červnu 2008 upsal na šest let s celkovým příjmem 18,75 miliónu dolarů.

Florida přišla ve stejném zápase na dva týdny i o dalšího útočníka Chrise Higginse, který má zlomený palec na ruce. Zranění komplikují Tallonovi situaci i před pondělním koncem přestupního termínu v NHL. Generální manažer však potvrdil, že po odchodech Michaela Frolíka do Chicaga, Coryho Stillmana do Caroliny či Bryana McCabea do New Yorku Rangers plánuje ještě další výměnu. Spekuluje se především o brankáři Tomáši Vokounovi.

Reklama