Hlavní obsah

Hejda byl potrestán v NHL zákazem startu ve dvou zápasech

TORONTO

Obránce Jan Hejda z Columbusu byl potrestán zákazem startu ve dvou zápasech NHL za faul loktem na švédského útočníka Markuse Krügera z pátečního utkání proti Chicagu. Dvaatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 přijde navíc o 21 505 dolarů ze svého ročního příjmu. Hejda bude Blue Jackets chybět v dnešním utkání proti St. Louis a v úterý v Dallasu, v posledních dvou duelech Columbusu v Nashvillu a s Buffalem už může nastoupit.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Jan Hejda z Columbusu (vlevo) a Jonathan Toews z Chicaga.

Článek

Hejda nováčka v dresu Chicaga, který naskočil do NHL před necelými dvěma týdny po vyřazení Djurgaardenu ve čtvrtfinále švédské ligy, zasáhl loktem do hlavy na začátku druhé třetiny a v zápase za to dostal dvouminutový trest. Columbus utkání prohrál 3:4 po samostatných nájezdech. V tabulce Západní konference je dvanáctý bez naděje na postup do play-off.

Hejda si v této sezóně připsal v 75 zápasech 20 bodů za pět branek a 15 asistencí. Celkem má bývalý hráč Edmontonu na kontě v NHL z 339 duelů 76 bodů za 12 tref a 64 přihrávek. Po sezóně mu skončí tříletá smlouva s ročním příjmem dvou miliónů dolarů a může se stát 1. července nechráněným volným hráčem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.