Hlavní obsah

Hokejisté Chicaga prohráli a musejí se bát o play off

CHICAGO

Hokejisté Chicaga prohráli ve svém posledním utkání základní části NHL s Detroitem 3:4 a hrozí jim, že nebudou obhajovat své loňské vítězství ve Stanley Cupu. Pokud v nočním duelu Dallas vyhraje v normální hrací době nebo v prodloužení na ledě Minnesoty, postoupí do play off na úkor Blackhawks.

Foto: ČTK/AP

Kapitán Chicaga Jonathan Toews přebírá Stanleyův pohár. Není jisté, zda Chicago dostane šanci k obhajobě...

Článek

Chicago, které má v tabulce Západní konference na osmém místě náskok dvou bodů před devátým Dallasem, dnes potřebovalo k jistotě účasti ve Stanley Cupu získat alespoň bod. K němu ho sice po bezgólové první třetině nasměroval v 26. minutě svým jedenáctým gólem v sezoně český útočník Michael Frolík, Red Wings však skóre během minuty díky Holmströmovi s Dacjukem otočili na 2:1 a vedení už nepustili.

Detroit i díky jedné asistenci Jiřího Hudlera dvakrát odskočil domácím na rozdíl dvou gólů. Chicago pokaždé ztrátu stáhlo, ale na vyrovnání a vytoužený bod nedosáhlo.

Úřadujícím šampionům tak nezbývá než držet palce Minnesotě, která jim pomůže tím, že porazí Dallas nebo alespoň dotáhne zápas do samostatných nájezdů. Výhra v penaltovém rozstřelu se totiž do pomocných kritérií při bodové rovnosti nezapočítává, takže by Stars k postupu do play off na úkor Chicaga nepomohla.

Výsledek NHL:
Chicago - Detroit 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
Branky: 26. Frolík, 45. Seabrook, 52. Keith - 27. Holmström, 28. Dacjuk, 42. Miller (Hudler), 49. Cleary. Střely na branku: 36:31. Diváci: 22 046.

Reklama

Související témata: