Hlavní obsah

O působení Jágra v Pittsburghu či Detroitu má být jasno do pátku

PITTSBURGH

Do pátku, kdy se otevře v NHL trh s volnými hráči, by mělo být podle zámořských médií rozhodnuto, zda se Jaromír Jágr vrátí do Pittsburghu, nebo zamíří do Detroitu. Podle zdroje deníku Pittsburghu Tribune-Review věří generální manažer Penguins Ray Shero, že do tohoto termínu bude o dohodě o případné roční smlouvě s Jágrem jasno. Podle Detroit Free Press by se mohlo o postoji Red Wings vědět více už dnes.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr s přítelkyní Innou na vyhlášení Zlaté hokejky

Článek

Oba kluby jsou v zámoří podle Jágrova agenta Petra Svobody hlavními adepty na angažování nejproduktivnějšího Evropana v NHL. Podle jeho pondělních vyjádření mají Pittsburgh i Detroit zájem, ale zatím není nic konkrétního.

"Dnes není nic nového. Trochu více budeme vědět zítra," řekl Svoboda v pondělí pro Free Press s tím, že Detroit stále zůstává mezi vážnými kandidáty.

Shero měl v plánu mluvit se Svobodou podle Tribune-Review v pondělí večer nebo dnes. A vyjádřil se, že chce mít do pátku jasno.

Jágr, který působil poslední tři sezony v Kontinentální lize v dresu Omsku, se může na angažmá dohodnout ještě před 1. červencem, ale podle pravidel NHL může smlouvu oficiálně podepsat až po otevření trhu s volnými hráči. A teoreticky už dnes by se mohlo rozhodnout. "Když mi zavoláte zítra, může se toho stát o hodně více," citoval Svobodu deník Pittsburgh Post-Gazzette.

Mezi kandidáty na Jágrovy služby v zámoří údajně patří stále i Montreal, v Rusku chce svou hvězdu udržet Avangard Omsk.

Reklama

Související témata: