Hlavní obsah

Colorado bude sázet na brankářskou dvojici Giguere - Varlamov

DENVER

S novou brankářskou dvojicí by do příštího ročníku NHL mohlo jít Colorado. Vedení Avalanche získalo do týmu zkušeného Jeana-Sebastiena Giguera, který se klubu upsal na dva roky za celkem 2,5 miliónu dolarů, a společně s ním vlastní klub z Denveru práva také na talentovaného Rusa Semjona Varlamova. Další posilou mužstva je útočník Chuck Kobasew, jenž má stejný kontrakt jako Giguere.

Foto: Fred Thornhill, Reuters

Brankář Jean-Sebastien Giguer bude hrát za Colorado.

Článek

Colorado se bude chtít v příští sezóně zvednout po velmi nepovedeném minulém ročníku, kdy bylo druhým nejhorším týmem celé soutěže. Vyhrálo nejméně zápasů v základní části (30) od přesunu organizace z Québeku před sezónou 1995/96 a získalo jen 68 bodů.

Přispět ke zlepšení má i čtyřiatřicetiletý Giguere. Třináctka draftu z roku 1995 působila naposledy v Torontu, v minulosti pak také v Hartfordu, Calgary a dobré jméno si gólman vydobyl především v Anaheimu, s nímž v roce 2007 vyhrál Stanley Cup. V 33 utkáních vychytal 11 výher a v průměru inkasoval při devadesátiprocentní úspěšnosti zákroků 2,87 branky na zápas.

Celkem v NHL nastoupil Giguere do 525 utkání, inkasoval průměrně 2,53 gólu na zápas a vykázal úspěšnost zákroků 91,3 procenta. V 34 případech vychytal čisté konto. V 52 zápasech play off obdržel v průměru 2,08 branky a úspěšnost zákroků měl 92,5 procenta. V šesti vystoupeních neinkasoval.

"Je rozeným vítězem a jeho příchod bude přínosem pro celý náš tým," uvedl generální manažer Greg Sherman.

Varlamov jako dvojka

Třiadvacetiletý Varlamov by měl v Avalanche dostávat více příležitostí než ve Washingtonu, kde za tři sezóny nastřádal jen 59 startů. Vychytal při nich 30 výher při úspěšnosti zákroků 91,7 procenta. Průměrně inkasoval 2,39 gólu na zápas, ve čtyřech duelech udržel čisté konto. V play off činí jeho bilance 19 utkání a deset výher, obdržel 2,49 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 91,5 procenta. Dvakrát dochytal zápas s nulou.

"V Semjonovi získáváme vysoce ceněného gólmana. V 23 letech je považovaný za talentovaného a velmi dobrého brankáře. Cítíme, že se nám podařilo naplnit hlavní cíle tohoto období po sezóně a v tomto ohledu i na mnoho dalších let, které přijdou," doplnil Sherman k Varlamovovi.

Devětadvacetiletý Kobasew působil naposledy v Minnesotě, kde si v 63 utkáních minulé sezóny připsal 16 bodů (9+7). V minulosti hrál také v Calgary a Bostonu. Bilance čtrnáctky draftu z roku 2001 v prestižní lize činí 473 utkání a 185 bodů za 96 branek a 89 asistencí. V play off Kobasew v 44 vystoupeních přidal osm bodů za čtyři trefy a stejný počet nahrávek.

Reklama

Související témata: