Hlavní obsah

Před sezónou v NHL nastoupí brankář Chabibulin do vězení

Takhle si přípravu na další sezónu v hokejové NHL určitě nepředstavoval. Olympijský vítěz z roku 1992 Nikolaj Chabibulin si musí ve Spojených státech odsedět ve vězení trest za řízení v opilosti. Odsouzen byl už loni v srpnu, ale odvolal se. Nyní se na doporučení svého právníka raději rozhodl trest akceptovat, než aby čelil ještě vážnějšímu postihu.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Nikolaj Chabibulin kapituluje v brance Edmontonu po nájezdu Jakuba Voráčka

Článek

"Akceptoval jsem rozhodnutí soudu ve Scottsdale. Až si splním své povinnosti, jsem připraven se co nejrychleji vrátit do Edmontonu a zapojit se do přípravného kempu svého týmu," píše ruský gólman v prohlášení tisku.

Ve vězeňské cele stráví jen 15 dní z původně navrhnutých třiceti, zbytek mu soud přehodnotil jako domácí vězení. Může tak svůj čas trávit doma a dokonce bude moci na 12 hodin denně dům opustit s monitorovacím náramkem na kotníku a věnovat se hokejovým záležitostem. Bude se muset podrobit náhodným testům na alkohol.

Chabibulin byl zastaven policejní hlídkou v únoru 2010 nedaleko svého bydliště v Paradise Valley. Policisté shledali že řidič vozu překročil povolenou rychlost a test na alkohol navíc uvedl dvojnásobně překročenou hranici pro alkohol v krvi. Původně mu hrozilo až půlroční vězení, nakonec dostal trest na spodní hranici sazby.

Osmatřicetiletý Chabibulin je bývalým ruským reprezentantem a v roce 1992 byl součástí týmu, který vyhrál olympijské hry v Albertville. Startoval i na olympiádě  v Salt Lake City o deset let později. Od roku 1994 chytá v NHL, před sedmi lety získal v dresu Tampy Bay Stanleyův pohár. Poslední dvě sezóny strávil v týmu Edmonton Oilers, jehož členem je i pro další ročník.

Reklama