Hlavní obsah

VIDEO: Philadelphia utekla Buffalu z lopaty a Jágr zase řádil

NEW YORK

Teprve v prodloužení rozhodla ve středečním utkání NHL Philadelphie o vítězství na ledě Buffala 5:4. Flayers už v průběhu první třetiny prohrávali 0:3, ale gólem do šatny Sabres načali a v průběhu druhého dějství jim utekli z lopaty. Zazářili i oba Češi v dresu Flyers Jaromír Jágr a Jakub Voráček. Brankář Washingtonu Tomáš Vokoun přispěl k výhře svého týmu na ledě Ottawy 5:3.

Foto: Derek Gee, ČTK/AP

Jaromír Jágr v utkání proti Buffalu

Článek

U první branky hostí se blýsknul právě Voráček, který se zmocnil v útočném pásmu ztraceného kotouče a po jeho přihrávce snižoval Maxime Talbot střelou do prázdné branky.

Gólman Buffala Ryan Miller nakonec kapituloval proti Letcům pětkrát. foto: ČTK/AP/Derek Gee

V Jágrově režii byla zase čtvrtá trefa hostujícího týmu. Devětatřicetiletý český hráč se ve středním pásmu prosmýkl mezi dvěma soupeři a následně střelou z levého kruhu poslal ideálně puk do horního růžku branky. Sabres si ještě vynutili gólem Drewa Stafforda prodloužení, ve kterém ale Philadelphii zajistil druhý bod útočník Claude Giroux.

Obraty u Flyers nejsou ničím neobvyklým, před pěti dny otočili stav z 0:3 na 4:3 i v Anaheimu. "Jsme typem mužstva, které se nikdy nevzdává. Máme v sobě hodně vnitřní síly, v týmu vládne dobrá nálada. Ohromně důležitý byl náš první gól (vstřelený v čase 19:59). Povzbudilo nás to, oživilo nás to a od druhé třetiny už jsme hráli svoji hru," uvedl Giroux, který i předtím v Anaheimu vstřelil v prodloužení vítězný gól.

Jágrův centr Claude Giroux (vlevo) se dostává do životní formy.foto: ČTK/AP/Derek Gee

Vokoun dovedl Washington k výhře

Český brankář Tomáš Vokoun zastavil jedenatřicet střel a dovedl hokejisty Washingtonu k výhře 5:3 v Ottawě. Tam rozhodli hosté z Washingtonu o svém dvoubodovém zisku v rozmezí 50. a 55. minuty, kdy třemi góly otočili stav z 1:2 na 4:2. V závěru ještě Milan Michálek snížil svým sedmnáctým gólem v sezóně, ale Capitals zpečetili vítězství trefou do prázdné branky.

Prohře Ottawy nezabránil ani Milan Michálek (vlevo) svým sedmnáctým gólem sezóny.foto: Reuters/Blair Gable

Washington obrátil skóre díky volnějšímu prostoru na ledě: druhý gól zaznamenali Capitals v přesilovce, další dva pak přidali v krátké době během hry čtyři na čtyři. To vyhovovalo Alexandru Ovečkinovi, který vstřelil branku na 3:2.

Ruská hvězda si oddechla

"Jsem moc rád, že jsme vyhráli, a samozřejmě mě těší i vstřelený gól. Konečně," oddechla si ruská hvězda. Ovečkin zatím trochu zaostává za svou pověsti kanonýra: v posledních třinácti zápasech to byla teprve jeho druhá trefa, v sezóně devátá.

"Je to náš klíčový hráč a potřebujeme, aby hrál stejně jako dnes. Měl několik dobrých střídání, mohli jste na něm pozorovat obrovskou touhu skórovat. Jeden gól samozřejmě nezmění sezónu a on to ví. Chce dát gól v každém utkání, chce vést tým každý večer. Doufám, že mu dnešní zápas dodá trochu sebevědomí do dalších utkání," řekl na jeho adresu Troy Brouwer.

Píchl ho holí do břicha

Ovečkina by ale mohl stihnout dodatečný trest za zákrok na Chrise Neila. Ten ho při vzájemném střetu narazil na mantinel, Ovečkin si to ale nenechal líbit a o pár okamžiků později nenápadně píchl soupeře holí do břicha. Neil se svalil na zem a rozhodčí mu paradoxně udělili menší trest za filmování, zatímco ruský hráč vyvázl bez vyloučení. "Nejsem ten typ hráče. Byl jsem překvapený z toho, co následovalo," dušoval se po utkání Ovečkin.

"Cítil jsem se, jako by mi vidlemi píchl do střev. Je frustrující, jak to bylo posouzeno," stěžoval si naproti tomu Neil. "Doufám, že se na to lidé podívají z opakovaného záběru a potvrdí má slova, že mě dostihl a bodl. Rozhodčím to nevyčítám, dělají chyby stejně jako my, je to součást hry. Doufám ale, že to ještě prozkoumá vedení ligy a učiní správné rozhodnutí," komentoval situaci Neil.

Kaberle dvakrát asistoval

Až v pátém utkání dosáhl trenér Caroliny Kirk Muller premiérového vítězství v NHL. Jeho svěřenci zvítězili i s přispěním dvou asistencí Tomáše Kaberleho 5:3 v Edmontonu. Hurricanes rozhodli o prolomení série sedmi proher v druhé třetině, kdy třemi zásahy změnili nerozhodný stav 1:1.

Výsledky NHL:
Ottawa - Washington 3:5 (0:0, 2:1, 1:4)
Branky: 33. Condra, 38. Foligno, 57. M. Michálek - 23. Halpern, 50. Bäckström, 54. Ovečkin, 55. Brouwer, 60. Carlson. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Washington celé utkání, inkasoval tři branky z 34 střel a úspěšnost zásahů měl 91,18 procenta. Střely na branku: 34:44. Diváci: 17.771.
Buffalo - Philadelphia 4:5 v prodl. (3:1, 0:3, 1:0 - 0:1)
Branky: 11. Leino, 19. Kassian, 20. Vanek, 59. Stafford - 20. Talbot (Voráček), 26. Read, 35. Hartnell, 38. Jágr, 63. C. Giroux. Střely na branku: 24:34. Diváci: 18.690.
Edmonton - Carolina 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: 11. Belanger, 36. Eager, 54. Nugent-Hopkins - 20. Skinner, 25. McBain (Kaberle), 32. Dwyer (Kaberle), 36. LaRose, 44. T. Ruutu. Střely na branku: 25:33. Diváci: 16.839.

Reklama

Související témata: