Hlavní obsah

Jsem ve Philadelphii šťastný, nechci jít pryč. Zůstane Jágr v NHL i příští sezónu?

PRAHA

Nebránil by se. Rád by zůstal ve Philadelphii i příští sezónu. Tohle přání vyslovil Jaromír Jágr. V létě se hokejový svět divil jeho přestupu, když se vracel po třech letech z Ruska právě do Flyers. Dnes je devětatřicetiletý útočník spokojený. A klub s ním. „To rád slyším, on si užívá svůj návrat, my s ním,“ řekl trenér Peter Laviolette pro Philly.com.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Jaromír Jágr s v dresu Philadelphie raduje z branky.

Článek

Generální manažer Philadelphie Paul Holmgren už toto téma rozebíral i s Jágrovým agentem Petrem Svobodou. „Uvidíme, jak to půjde,“ řekl Holmgren s tím, že by rád Jágra v mužstvu viděl i v nadcházející sezóně.

Český útočník odehrál v tomto ročníku NHL 38 zápasů, ve kterých si připsal 34 bodů za 12 gólů a 22 asistencí a je třetí v bodování týmu. „Má úžasný vliv na naše mladé hráče. On se po tréninku vrací zpět na stadión a ještě trénuje,“ udivuje Jágr kouče.

Kladenský odchovanec má nyní podepsaný kontakt na jednu sezónu za částku 3,3 miliónů dolarů. Přijde tedy i další kontrakt?

„Nemyslím, že to bude problém z mé strany, protože jsem šťastný. Tento tým mám moc rád, nechci jít jinam. Kdyby to bylo o penězích, mohl jsem být v Rusku, tam bych vydělal třikrát více,“ přiznal Jágr.

Reklama

Související témata: