Hlavní obsah

Zase jsem potkal řadu známých, řekl Kaberle po návratu do Toronta

Hokejový obránce Tomáš Kaberle se zase objevil v Torontu, jehož dres oblékal dlouhých dvanáct let. Tentokrát ovšem přijel jako hráč velkého rivala z Montrealu a navíc si odvezl vítězství 3:1. Nová opora Canadiens tentokrát na ledě Toronta odehrála 17:31 minut a několikrát se pokusila vystřelit. Zatím ale není se spoluhráči tolik sehraný jako kdysi v Torontu, kdy hodně bodoval za přesné přihrávky.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Montrealský Tomáš Kaberle na svém "domácím" ledě v Torontu...

Článek

Čím pro vás bylo utkání ve známém prostředí zvláštní?

Hrál jsem zde dvanáct let a Toronto bylo mým druhým domovem. Proti Montrealu to bylo derby a teď jsem byl v druhé šatně. Jsem rád, že mohu hrát v kanadském týmu. Lidi zde mají rádi hokej. Vždycky je to zvláštní atmosféra, když hraji proti mužstvu, kde znám nejen všechny hráče, ale i vedení a kde mám spoustu přátel.

Jaké to bylo před utkáním?

Neměli jsme mnoho času, protože jsme hráli den předtím v Pittsburghu, ale viděl jsem tady řadu známých, se kterými jsem si potřásl rukou.

Jak se vám hraje s Tomášem Plekancem?

Tomáš je také z Kladna, takže se známe dobře. Výborný hráč, trochu se pošťuchujeme v kabině. Jsem rád, že mám nějakého Čecha v týmu. Můžeme spolu promluvit česky. Je to pozitivní hráč. Jediný, kdo nám rozumí, je slovenský brankář Peter Budaj. Je to také výborný kluk. Jsem tu teprve krátký čas, ale už jsme spolu prožili spoustu krásných chvil.

Už jste si zvykl na Montreal?

Znal jsem Montreal docela dobře. Za tu dobu, kdy jsem byl v Torontu, jsme tam hráli každým rokem nejméně třikrát. Je to evropské město a kousek od Toronta. Spousta přátel jezdí tam a zpátky. Pouze jsem si musel najít nový byt. Život jde dál.

Cítíte se lépe než v Carolině, kde jste sezónu začal?

Určitě se mi zde hraje lépe. Někdy to angažmá nevyjde, jak si člověk představuje.

Jak vzpomínají v Carolině na vašeho bratra?

Všichni ho tam měli rádi. Vyhráli Stanley Cup, když tam byl. Častokrát ho lidi pozdravovali.

Jaká je šance, že se dostanete s Montrealem do play-off? Máte poměrně dost velkou ztrátu.

Šance je vždycky. Musíme porážet hlavně týmy, které bojují o osmou příčku. To jsou čtyřbodové zápasy. Když se podaří delší šňůra, tak je to hned jiné.

A vaše motivace?

Stále stejná, vyhrát opět Stanley Cup.

Reklama

Související témata: